Ihana marenki

40.jpg

Lilyläiset ovat kirjoitelleet viime aikoina stressinhallinnasta. Ajankohtainen aihe täälläkin päässä.

Taistelen stressiä vastaan leipomalla. Parhaiten toimii lohturuoka, kuten vispipuuro, korvapuustit ja letut.

Toissa iltana oli pakko päästä keittiöön leipomaan jotakin. Saada ajatukset hetkeksi pois tästä arjen kaaoksesta. Yksi lempiherkkuni on marenki, kaikissa muodoissa. Helppo kuin mikä ja vieläpä kaunis lasipurkissa. Vatkasin kovalla tarmolla valkuaisvaahdon ja lisäsi sokerin. Lopuksi mukaan myös vaniljasokeria ja punaista elintarvikeväriä. Pursotinpussiin, ruusukkeet pellille ja uuniin. Oi, mitä ihanuuksia. Maistuvat ihan sellaisenaan ja vaikkapa murusteltuina kakun tai jäätelön päällä.

Niin helppoa ja hyvää. Nyt jaksaa taas.

MARENGIT

3 kanamunan valkuaista

2 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

elintarvikeväriä

Vaahdota valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokerit vähitellen nopeasti vatkaten. Lisää lopuksi halutessasi loraus elintarvikeväriä. Nostele lusikalla tai pursota taikinasta nokareita uuninpellille. Tästä määrästä tulee noin 2 pellillistä. Taikinaa voi pursottaa aika tiheään, marengit eivät oikeastaan laajene uunissa. Paista noin 45 minuuttia 125 asteessa. (Paistoin kaksi peltiä samanaikaisesti tasalämmöllä.) Marenki on valmis kun se on rapea ulkopuolelta ja hieman pehmeä sisältä. Säilytä tiiviissä lasipurkissa.

41.jpg

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Höpsöä