Vaniljainen raparperivispipuuro
Puutarhasta alkaa jälleen saada satoa. Raparperi ehtii aina ensimmäisenä. Se on yksi suosikeistani. En malttanut olla ottamatta nyt keväällä istuttamastani raparperistani muutamaa vartta. Vaikka ensimmäisenä vuonna satoa pitäisi ottaa maltilla, niin en millään jaksanut odotella. Muutama siis päätyi keittiööni, ja tässä lopputulos: vaniljainen raparperivispipuuro.
Lisäsin perusvispipuuroon (lue ohjeeni tästä) kiehumisen alkuvaiheessa 3-4dl pieneksi pilkottuja ja kuorittuja raparperin palasia ja noin 2 tl vaniljasokeria (vaniljatanko sopisi myös hyvin). Keitin hiljalleen (hiljempaa kuin yleensä) puuroa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, jotta raparperi ehtii kypsyä ja hajota. Viilensin puuron ja sitten vatkaimella kuohkeaksi.
Jos pidät puolukan hapokkuudesta, tämä ajaa saman asian. Tosin tässä on ehkä vielä pehmeämpi maku. Kuohkea puuro ja herkullinen, hieman hapokas mutta makea raparperi toimivat loistavasti yhdessä. Väristä tulee puuromaisen vaalea, joten tuohon sopisi loistavasti vaikka kotimaisia mansikoita päälle. Omani kukkivat vasta, joten näillä mennään. Tilkka maitoa sekaan, kuten raparperin kanssa kuuluu ja eikun syömään!
Nyt vaan odotellaan, että pieni raparperinalkuni tuottaa paljon satoa, jotta sitä riittää pakastimeen asti. Tätä on saatava talvellakin 🙂