Tonttuilukausi alkaa, oletko valmis?

Kun joulu lähestyy alkaa useiden ihmisten mielessä pyöriä kysymyksiä siitä keille kaikille annan jouluna lahjan ja mitä ihmettä se voisi olla. Toiset ajattelevat että ”Pirkko varmaan antaa minulle, joten munkin täytyy sille keksiä jotain”, kun taas toiset kirjaavat ensin ylös kaikki kumminkaimat ja naapurit ja alkavat sitten budjetin mukaan karsimaan listalta ”ei-niin-läheisiä” kavereita.

Olemme jo muutamana vuotena ystäväporukkani kanssa tehneet niin, että jokaiselle arvotaan yksi kaveri jolle hän ostaa lahjan ja se on sitten tavallaan kaikilta yhteinen. Eli jokainen ostaa yhden lahjan kymmenen sijaan ja samalla lahjan saaja saa yhden isomman lahjan eikä kymmentä kynttilää niin kuin saattaisi käydä kun opiskelijabudjetilla ostaa lahjan monelle kaverille.

Tänä vuonna omalla lahjalistallani on poikaystävä, äiti, isä, kaksi pikkusiskoa, kummitäti, poikaystävän perhe ja muutama läheisimmistä kavereista. Ja tänä vuonna, niin kuin joka vuosi, on vaikeinta keksiä lahjat poikaystävälle ja isälle. Lahjojen hankkiminen ja itse tekeminen on aivan ihanaa, mutta nämä ”miesten lahjat” tuottavat joka vuosi ihan valtavasti päänvaivaa. Aina voi ostaa suklaata tai vaikka suihkugeelin mutta minusta se tuntuisi jotenkin persoonattomalta, ainakin jos lahjaan ei sisältyisi muuta. Villasukat ja kirjat ovat hyviä myös, mutta sukkien kutomiseen ei taida juuri nyt löytyä aikaa ja kirjat ovat usein aika kalliita.

Ehkä jonkinlainen hemmottelupaketti voisi olla ratkaisu tähän lahjaongelmaan….?

suhteet ystavat-ja-perhe raha diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *