Puolukkabrownie

Jos jouluna ei nappaa leipoa suuritöisiä kakkuja niin tässä herkullinen leipomus, joka syntyy kymmenessä minuutissa (plus paistoaika). Mä pidän tätä myös vierasvarana, sillä ainekset on sellaiset, että niitä useimmiten löytyy kaapista. Puolukat voit toki vaihtaa pähkinöihin tai vaikka kapraloihin, mutta mun mielestä toi äklömakean suklaan ja kirpeän puolukan liitto vaan toimii.

Tämän reseptin myötä haluan toivottaa kaikille oikein herkullista ja rauhallista joulunaikaa! Venyttäkää vatsojanne, niin täällä ainakin olis suunnitelmissa. 🙂

dsc_3888.jpg

Puolukkabrownie

75 g voita
1 1/3 dl makeauttamatonta kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
n. 3dl puolukoita

Sekoita hieman jäähtynyt sulatettu voi sekä kaakaojauho keskenään. Vatkaa kananmunat sekä sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi-kaakaoseos. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon vielä hieman kohmeidet marjat. Jos käytät jäisiä, koko taikina jähmettyy klimpiksi ja sitä on hankala laittaa vuokaan. Toisaalta sulaneet marjat murskaantuvat helposti.

Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan (n. 20x30cm) ja tasoita. Paista 175 asteessa 20-30 min, niin, että pinta on rapea, mutta keskeltä brownie on vielä ihanan pehmeä.

Tarjoile sellaisenaan tai jätskin kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *