Terveelliset porkkanamuffinit

dsc_1004.jpg

Hiukan nyt huijasin tuossa otsikossa. Voiko makeat muffinit muka olla terveellisiä? No jos reseptissä käytetään rasvana vain aurinkokukkaöljyä, vihanneksia (porkkanaa), manteleita ja sokerina tummaa ruokokidesokeria, niin mun mielestä tää on puhdasta terveysruokaa! 🙂 Jauhotkin voisi korvata jollain täysjyvällä, mutta niitä ei nyt kauheasti tähän ohjeeseen edes tule.

Porkkanamuffinit (12 kpl)

225 g (luomu)vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta (tai sama määrä kanelia, inkivääriä ja kardemummaa)
1,5 dl (luomu)auringonkukkaöljyä
4 (luomu) munaa
175 g (luomu)ruokokidesokeria
175 g (luomu)porkkanaraastetta (n. 2 porkkanaa)
50 g rouhittuja (luomu)manteleita (tai muita pähkinöitä)
puristus (luomu)appelsiinin mehua (n. 2rkl)

Kostutukseen loput appelsiinin mehut

Kuorrutus
200 g tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
appelsiinin kuorisuikaleita

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita yhteen kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe ja sooda, sekä piparkakkumauste. Vatkaa öljy, munat ja sokeri vaahdoksi suuressa kulhossa. Kääntele jauhoseos vaahtoon. Lisää porkkanaraaste sekä rouhitut mantelit. Lopuksi purista joukkoon appelsiinin mehu.

Laita paperiset muffinivuoat muffiniuunipellille (12 kpl) ja lusikoi taikina vuokiin. Uunipelti pitää muffinit muodossaan paiston ajan ja ne eivät ”leviä”. Paista n. 25 min uunin keskitasolla. Anna muffinien jäähtyä.

Kostuta muffinit lopulla appelsiinimehulla. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri notkeaksi ja pursota muffinien päälle. Koristele appelsiinin kuorisuikaleilla.
 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.