Kurkkusäilöntää

Kesä ja syksy on varsinaista säilönnän aikaa. Mansikat, herukat, lakat ja mustikat on jo pakastettu ja kurkut ovat kylmiössä liemissään. Tein tänä vuonna perinteisten etikkakurkkujen lisäksi kurkkusalaattia. Ja voin kertoo et tuli hyvää!

dsc_0967.jpg

dsc_0955.jpg

dsc_0951.jpg

dsc_0948.jpg

dsc_0952.jpg

Eikös toi kruunutilli oo nätti? Etikkakurkut tein ohjeella Hillox + extra piparjuuret, chilit ja valkosipulit. Hyvää kun tulee niin oikaisen :)

Wanhan ajan kurkkusalaatin ohje tässä:

1 kg avomaankurkkuja
300g sipulia
1 nippu tilliä

Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl hienoa sokeria
1-2 rkl suolaa
1 rkl sinapin siemeniä

Raasta avomaankurkut ja sipulit hienoksi raasteeksi. Yleiskone on tässä aika näppärä.
Hienonna tilli ja lisää kurkku-sipuliseokseen ja sekoita tasaiseksi. Purkita.
Keitä liemi kiehuvaksi ja tasaa purkkeihin.
Sulje kannet tiiviisti ja kääntele purkkeja, jotta liemi sekoittuu tasaisesti.

Valmista nautittavaksi jo seuraavana päivänä.

Eikun hodarikestejä suunnittelemaan!

 

 

Koti Ruoka ja juoma