Kurkkusäilöntää
Kesä ja syksy on varsinaista säilönnän aikaa. Mansikat, herukat, lakat ja mustikat on jo pakastettu ja kurkut ovat kylmiössä liemissään. Tein tänä vuonna perinteisten etikkakurkkujen lisäksi kurkkusalaattia. Ja voin kertoo et tuli hyvää!
Eikös toi kruunutilli oo nätti? Etikkakurkut tein ohjeella Hillox + extra piparjuuret, chilit ja valkosipulit. Hyvää kun tulee niin oikaisen :)
Wanhan ajan kurkkusalaatin ohje tässä:
1 kg avomaankurkkuja
300g sipulia
1 nippu tilliä
Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl hienoa sokeria
1-2 rkl suolaa
1 rkl sinapin siemeniä
Raasta avomaankurkut ja sipulit hienoksi raasteeksi. Yleiskone on tässä aika näppärä.
Hienonna tilli ja lisää kurkku-sipuliseokseen ja sekoita tasaiseksi. Purkita.
Keitä liemi kiehuvaksi ja tasaa purkkeihin.
Sulje kannet tiiviisti ja kääntele purkkeja, jotta liemi sekoittuu tasaisesti.
Valmista nautittavaksi jo seuraavana päivänä.
Eikun hodarikestejä suunnittelemaan!