Aamumysliä

mysli2.jpg

Jossain vaiheessa elämääni en syönyt arkisin aamupalaa. Pikapikaa vedin huiviin sokeripitoisen kerta-annosjogurtin työpaikan aamukahvipöydässä. Silloin oli vallalla ajatus, että en ”pysty” syömään mitään heti herättyä. Voi kuinka väärässä olinkaan… Pari vuotta sitten päätin, että alan syömään aamupalaa, tuota päivän tärkeimmäksi ateriaksi kehuttua. Aamupalan täytyy silti olla jotain helppoa, nopeaa ja ravitsevaa.

Yleensä syön pari kananmunaa sekä pienen kulhollisen luonnonjogurttia tai viiliä marjojen kera. Tähän jogurttiannokseen sopii loistavasti myös paahdetut siemenet tai itsetehty mysli. Itsetehty siksi, että:

A) Se on aivan älyttömän helppo tehdä.
B) Kaupan myslit on sokeripommeja.
C) Voit varioida sitä sen mukaan mitä hiutaleita, öljyä, siemeniä ym. kaapista löytyy.

Tässä ohjeessa käytin kesällä kuivaamiani mansikoita sekä vaniljaa. Makuja voi vaihdella oman mielikuvituksen mukaan: omenaa ja kanelia, karpaloita ja pähkinöitä, rusinoita ja appelsiininkuorta – you name it!

mysli1.jpg

Uuniin menossa!

Vaniljainen mansikkamysli

5dl kauraspelttihiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1 tl bourbon vaniljaa (tai yhden vaniljatangon siemenet)
1dl auringonkukkaöljyä
1dl kuivattuja mansikoita
5rkl hunajaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos leivinpaperilla vuoratulla uunipellille tasaiseksi matoksi. Valuta päälle hunaja. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 10min. Varo ettei pala!

Laita tarjolle kauniiseen rasiaan.

P.S. Tämä on myös oiva ruokalahja jouluksi!

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.