All in one -kukkovuoka

Broileri ei ole kuulunut ruokavaliooni enää vuosiin. Minusta niiden kasvatus Suomessa(kin) on eettisesti arvelluttavaa tehotuotantoa. En kuitenkaan halua kokonaan karsia vaaleaa lihaa pois lautaseltani. Joten olen löytänyt täältä Varsinais-Suomesta Viskilän tilan, joka tuottaa eettisesti kasvatettuja kukonpoikia.

Tässä lyhykäisyydessään heidän nettisivuiltaan lainattu teksti tuotteesta:

”Viskilän tilalla kukonpojat kasvavat huomattavasti hitaammin, kuin broileriserkkunsa. Siksi kukonpojissa on enemmän makua. Kukonpojat syövät oman tilan pelloilla kasvanutta viljaa. Soija ei kuulu kukonpoikien ruokalistalle. Viskilän tilalla kukonpojat viihtyvät kasvattamossa, jossa ne voivat vapaasti tepastella turpeella ja oljilla päällystetyllä lattialla. Kesäaikaan kukonpojat pääsevät ulkotarhaan.”

Tilataan kaverin kanssa sieltä aina isompi määrä pakastettua kukkoa. Sitä on saatavilla rintapaloina, koipireisinä ja kokonaisian. Maku on kyllä aivan eri luokkaa kuin ”broileri-serkuillaan”. Paluuta hunajamarinoituun broileriin ei siis enää ole! 🙂 Turussa tätä myy mm. Finska, AITO-ruokakauppa ja Kauppahallissakin joku koju.

dsc_0789.jpg

Tässä resepti uunivuokaan, jossa on koko ateria mukana. Ei erillistä riisin keittämistä!

Sinappinen kukkovuoka

n.1 kg kukonpojan rintaa (1pss/5 kpl)

3 dl täysjyväriisiä
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia

Kastike
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
1 prk creme fraiche
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
pippuria
(suolaa)

Dijon-sinappia
Parmesan-juustoa

Paista kukonpoikien rintapaloihin väri pannulla. Laita vuoan pohjalle riisi, paloitellut porkkanat, valkosipulit ja hiukan rosmariinia.

Kiehauta kastikkeen kaikki aineet kattilassa. Tarkasta maku.

Hiero kukonpoikiin dijon-sinappia ja laita riisin päälle vuokaan. Laita päälle loput rosmariinit.

Kaada kastike kukonpoikien päälle ja lopuksi raasta päälle parmesania kauniin pinnan aikaansaamiseksi.

Paista 200 asteessa n. 35-40 min.

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.