Fajitas ja Mole
HEHKUTUS!! Mä sain KOTIMAISTA LUOMUbroileria!! Viime viikolla sain meidän ruokapiiristiä sähköpostin, jossa kerrottiin, että he olivat saaneet erän kotimaista luomubroileria, fileitä, koipireisiä ja kokonaisia broiskuja. Hamstrasin tietysti kilokaupalla, vaikka aika arvokasta olikin. Kotimaisia luomubroilereita on tosi vähän saatavilla. Seuraavia ei taida olla edes kasvamassa. (Kertokaa jos olen väärässä.) Vaaleaa lihaa tulee syötyä niin harvoin, sillä normaaliin broileriin en koske. Yhdenkään siipiveikon ei tarvitse kärsiä kuusiviikkoista tehotuotettua elämäänsä minun takiani.
Otin heti yhden fileepaketin sulamaan ja ajattelin tehdä yhtä suosikkikanaruokaani – fajitaksia ja guacamolea. Tiesittekö muuten, että siinä kaupan valmisguacamolessa on avokadoa vain pari prosenttia!? Tee siis se itse!
Kanafajitas (3:lle suursyömärille)
2 broilerin filettä (n. 400g)
1 limen mehu ja kuori
1 tl kanelia
1 tl cayannepippuria
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 rkl ruokosokeria
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
öljyä paistamiseen
Pilko broilerinfileet paloiksi. Mittaa joukkoon mausteet sekä raasta joukkoon limen kuori sekä purista mehu. Sekoita ja anna maustua. Valmista tällä välin guacamole ja pilko fajitasten kasvikset, paprikat ja sipuli.
Paista broilerit pannulla ja kun ovat kypsiä lisää joukkoon paprikat ja sipulit. Paista kunnes neste haihtunut ja paprikat ovat hieman pehmenneet. Tarjoa tortillalettujen, guacamolen, creme frachen ja extrakorianterin kanssa.
Guacamole
2 kypsää avokadoa
1 iso tomaatti
1/2 punaispuli
1 pieni valkosipulin kynsi
1/2 ruukkua korianteria
1/2 limen mehu
1 punainen chili tai 1/2 tl kuivattua chiliä
suolaa
Muussaa avokadot haarukalla. Poista tomaatista siemenet ja pilko pieneksi. Hienonna punasipuli,valkosipuli, korianteri ja chili ja lisää avokadon joukkoon. Mausta limen mehulla ja suolalla. Sekoita.
Maistuu myös mm. tortillasipsien kanssa!
Katsokaa nyt näitä värejä!