Gazpacho
Mökille on tulossa saunavieraita arki-iltana töiden jälkeen. Jotta kaikkien verensokerit kestäisivät nauttia dinnerin vasta saunan jälkeen, aattelin yhdistää tervetulodrinksun ja välipalan ja surauttaa blenderillä gazpachon kaapista ja kasvimaalta löytyvistä aineksista.
Gazpacho (6:lle)
- Pari palaa hiukan kuivunutta vaaleaa leipää
- puolisen dl oliiviöljyä
- yhden sitruunan mehu
- 6 tomaattia
- 1 kurkku
- 3 pientä kevätsipulia
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1rkl sokeria
- Suolaa ja mustapippuria
- iso kourallinen yrttejä (basilikaa, ruohosipulia, persiljaa…)
Helppoa kun smoothien teko. Liota leipäpalasia hetkinen oliiviöljyssä ja sitruunamehussa. Kuori kurkku ja puolita tomaatit. Surauta kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi. Tarjoile laseista. Koristele tilkalla oliiviöljyä, mustapippurilla ja parilla timjaminlehdellä.
Babyvinkki! Vauvalle (6kk+) voit tehdä oman gazpachon ilman sipuleita, sokeria ja suolaa. Surauta ensin vauvaversio valmiiksi ja ota vauvan annos syrjään. Viimeistele muun perheen annos lisäämällä loput ainekset. Vauvalle gazpachoa voi tarjoilla lounaalla tai vaikka päivällisellä ”alkukeittona”.