Herkut kalarullat

Perjantaina pistäytyessäni kauppahallissa, kävin myös Herkkunuotan tiskiltä hakemassa viikonlopuksi kalaa. Pää jouluostoksista tyhjänä on mahtavaa asioida myyjän kanssa, joka antaa sulle vinkkejä mikä kannattaa valmistaa. Tällä kertaa toiveeni oli: ”Myy mulle jotain valkoista kalaa”. Sain paketissa kaksi kuningaskampelan filettä sekä kaksi siivua kylmäsavulohta. ”Saat noi kylmäsavusiivut kampeloiden hinnalla jos kuuntelit mun ohjeet”, myyjä sanoi. (Joo, melkein kuuntelin, pää edelleen jouluostoksista tyhjänä.) Hiukan siis heitin omasta päästä, mutta tuli kyllä TODELLA hyvää.

dsc_0909.jpg

Täytetyt kalarullat

2 vaalean kalan filettä
2 siivua kylmäsavulohta
1 sitruuna
1 prk levittyvää vuohenjuustoa
1 tlk ruokakermaa (luomu)
1 rk tilliä
suolaa ja pippuria

Asettele kylmäsvulohisiivut kalafileiden päälle. Raasta päälle yhden sitruunan kuori. Levitä vuohenjuustoa ja tillisilppua fileille. Muista suola pippuri. Rullaa kalafilee rulliksi ja laita uunivuokaan. Sekoita ruokakerma, loppu vuohenjuusto, sitruunan mehu sekä loppu tillinippu kastikkeeksi ja kaada kalojen niskaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 20 min.

Lisäkkeenä toimi hyvin palsternakka-perunapyre.
 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.