Herra Lindström

linstrom1.jpg

Taikina on niin kivan väristä! 🙂

Pakkasesta löytyi vielä yksi pussi viime vuotista poron jauhelihaa. Oma versio Lindströmin pihveistä on pyörinyt mielessä viime viikosta lähtien. Punajuuri on mun yksi suosikkijuures ja sopii tosi hyvin riistan kanssa. Lisäkkeeseen ajattelin laittaa punajuuren toista kaveria, vuohenjuustoa.

Meidän tämän talven poro muuten saapuu huomenna!

lindstrom.jpg

Porolindströmit ja vuohenjuustomuusi (6:lle)

300 g punajuuria keitettynä ja raastettuna
500g poron jauhelihaa (muukin liha tietty käy!)
2dl kermaa
0,5dl korppujauhoja
1 pieni prk kapriksia
1 iso sipuli
suolaa ja pippuria

8 jauhoista perunaa
maitoa
voita
0,5 pkt vuohejuustoa
suolaa

Keitä, jäähdytä, kuori (vaikka edellisenä iltana) ja raasta punajuuret. Kuori ja keitä perunat. Laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Kuullota sipulisilppu pannulla. Pilko kapriksia hieman pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Muotoile pihvit ja paista ne rapsakoiksi voissa. Valmista muusi ja viimeistele maku pehmeällä vuohenjuustolla. (Raskaanaolevat – tarkistakaa, että juusto on tehty pastöroidusta maidosta, listeriavaaran vuoksi. Onneksi suurin osa pakattujen juustojen hyllyssä on.)

Tarjoile karpalohillon ja itsetehtyjen etikkakurkkujen kanssa.

P.S. Eilen neuvolassa kaikki hyvin! Odottelin jännittyneenä sokerirasitustestin tuloksia, mutta kaikki oli hyvin. Huh! Samoin hemoglobiini. Viikkoja täynnä jo 28, vitsi että aika kuluu nopeaan.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.