Ihan vaan hiukan joulupuuroa

Kello on 7.09 ja olen ollut hereillä kuusi tuntia. Ei väsytä yhtään! (As if…)

Kello oli soittamassa 4.45, mutta mun ihanainen raskausstressihormoni herätti mut yhdeltä, eikä antanut mun enää nukkua. Tiedossa jänskä päivä siis. En ole nyt pariin kuukauteen tehnyt enää catering-keikkaa, mutta olin suunnitellut joulupuurotarjoilun meille töihin tälle päivälle. 60 rekkamiehenannosta joulupuuroa, torttuja ja glögiä. Piece of torttu!

Eilinen suunnittelu ja valmistelu meni ihan nappiin. Keitin ekan kymppilitraisen kattilan ennen nukkumaanmenoa ja nostin parvekkeelle. Koska tarjoilu alkaisi jo klo 6.30, ajattelin tehdä ekan satsin valmiiksi illalla. Kellon soiton jälkeen lisäsin vielä litran maitoa ja kiehautin lämpimäksi. Samalla paistoin tortut.

Töihin olin tuonut kaasuhellan ja seuraava kattilallinen on tulilla.

Tässä riisipuuron ohje yhteen 10l kattilaan (n. 25 annosta):

200g voita
1kg puuroriisiä
1l vettä
suolaa
6l maitoa

Kuulota riisejä voissa hetkinen. Niistä tulee kauniin läpikuultavia ja voit nähdä pienen sydämen jyvän keskellä. Lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen, niin, että vesi imeytyy riiseihin. Lisää 3l maitoa ja suola. Käännä levy ihan pienimmälle ja hauduta puuroa n. 45min. Älä anna kiehua. Lisää loput maidot ja jatka hauduttamista, kunnes puurolla on hyvä koostumus. Sekoita tiheään ja varo, ettei pala pohjaan.

Tarjoile sokerin, kanelin ja maidon kanssa. Tietty.

Kivaa viikonloppua kaikille! Meillä ohjelmassa joulukorttitalkoot ja VIHDOIN se bataattilaatikko. En vaan voi lykätä sitä enää… Lisäksi mennään katsomaan yhtä ihan pientä vauvaa :)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.