Itsenäisyyspullaa ja uusi leivonta-alusta
Onko jotain suomalaisempaa herkkua kuin pulla? Tykkään leipoa aina silloin tällöin oikein perinteistä pullaa ja näin ärsyttää naapureita rappukäytävään tunkeutuvalla huumaavalla tuoksulla. Kyllä, meillä leivotaan! 🙂
Mummu leipoi aina pienenä voisilmäpullia ja ne on munkin ehdottomia suosikkeja. Ei sitä voita ja sokeria vaan mikään voita!
Kuva: IKEA.
Olen etsiskellyt jo pidemmän aikaa hyvää leivonta-alustaa. Viime Ikean reissulla tarttui mukaan leivonta-alusta + veitsi -setti. Hinta ei päätä huimannut 7,99€. Vaikka alusta oli ollut rullalla varmaan tehtaalta asti, levittyi se tasaisesti ekalla yrittämällä ja pysyi hyvin paikallaan. Leivonta sujui vaivattomasti, eikä taikina jäänyt alustaan kiinni. Jauhojakaan ei pyörittelyvaiheessa paljoa tarvittu. Suosittelen!
Voisilmäpullat
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1 muna
1rkl kardemummaa
2tl suolaa
15 dl vehnäjauhoja
200g voita
Kananmuna, voikuutioita, hienoa sokeria
Kaikki raaka-aineet ovat luomua!
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja mausteet yleiskoneella tai käsi vaivaten. Lisää jauhot muutama desi kerrallaan. Lisää voi loppuvaiheessa. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Pyörittele pullat ja anna kohota liinan alla. Kuutioi voi n. 1*1*1 cm kuutioiksi. Voitele pulla kananmunalla. Painele voikuutiot pullien keskelle. Lisää voi päälle n. 0,5 tl hienoa sokeria. Paista pullia 225 asteessa n. 10 min.
HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!