Joulusuunnitelmia

Miten teillä vietetään joulua? Me ollaan joka toinen vuosi aatto miehen vanhemmilla ja joka toinen minun vanhemmilla, kuten tänäkin vuonna.

Tänä vuonna odotan joulua vielä ehkä hiukan enemmän, sillä mun äitisyloma alkaa joulusta.

kuva_2.jpg

Luomukinkku vuosimallia 2011 valmiina uuniin. Tänä vuonna olen tilannut villisian kinkun Lapin Kaamoslihalta.

Käytiin jokin aika sitten kälyn ja Mamman (äitini) kanssa läpi jouluruokia. Mammalta löytyi arkistoiden pohjalta aikaisempien vuosien listat. Näyttää siltä, että meidän perheen joulupöytään ei paljon muutoksia ole tullut sitten vuoden -93. 🙂 Ihanaa kun on perinteitä!

Myönnetään, olen mä muutaman uuden tulokkaan tässä viime vuosina saanut ujutettua joukkoon. Poron sisäfileestä tehty carpaccio sekä bataattilaatikko ovat nykyään MUST ja ovat tänäkin vuonna mun vastuulla. Bataatit tulevat jo tänään meidän luomupiiristä, joten teen massan pakkaseen jo viikonloppuna. Laitan ohjeen teille myös.

Toinen kälyni on innokas leipuri ja hän leipoo meille pullat ja saaristolaislimput. Mamma suunnittelee menevänsä Mummuni (92v.) luokse lanttu- ja perunalaatikko-oppiin. Ehkä menen kuokkimaan mukaan. Imelletty perunalaatikko on mulle suuri kysymysmerkki. Tai, tiedä häntä paljastetaanko meille edes salaisuuksia 🙂

Koska mulla on kaksi veljeä vaimoineen ja lapsineen, porukkaa on aikas paljon. Myös jokaisella on ne omat jouluruokasuosikit. On siis mielestäni tosi kiva jakaa vastuita, ettei koko jouluruoka kaadu yhden ihmisen niskaan.

Karsin tänä vuonna omaa vastuualuettani ja teen vain omat suosikkini ja tietty hyvissä ajoin. Kun ei sitä koskaan tiedä mikä on oma vointi reilun neljän viikon päästä. (Miettikää jouluun on enää REILU NELJÄ VIIKKOA!)

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *