Linssit tomaattikeitossa

Ostin jokin aika sitten paketin punaisia luomulinssejä. Monista lehdistä ja blogeista olen lukenut erilaisista linssikeitoista, jotka ovat kuulostaneet superhelpoilta ja herkullisilta. Nyt ajattelin kokeilla omaani, perinteistä soseutettua tomaattikeittoa, johon ruokaisuutta tuovat ne linssit. Hyvin onnistui, kokeilkaahan!

dsc_0468.jpg

Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa, mutta ne voi huuhtaista. Niiden keittoaika on lyhyt,  vain 10 minuuttia. Linsseissä on paljon proteiineja (24g) ja ravintokuitua (12g) sekä lisäksi ne sisältävät paljon rautaa. Kaikki ravintoarvot voi tsekata täältä.

Tomaattikeitto punaisilla linsseillä (4-5:lle)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
loraus öljyä
2 prk tomaattimurskaa
3 dl vettä (noin, katso kuinka juoksevaa haluat!)
1 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
2 tl sokeria
suolaa ja pippuria
loraus balsamicoa
1 prk smetanaa

Kuulota sipulit, valkosipuli ja porkkana öljyssä. Lisää tomaattimurskat, vesi, liemikuutio, linssit ja mausteet ja anna kiehua n. 10-15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää vettä tarvittaessa. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää smetana. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Tarjoa oliiviöljyraitojen, mustapippurin ja mozzarellan kanssa. Me syötiin kaverina myös vuohenjuustoleipiä ja rucolaa.

dsc_0470.jpg

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.