Mangolassi

Turun seudun Citymarketeissa oli luomumangot tarjouksessa viikonloppuna. Olen reissannut Kaakkois-Aasiassa useasti ja erityisesti mangot on reissuilla ollut aina suurta herkkua. Kaikenlaiset hedelmäsheikit ja erityisesti mangosta ja jogurtista tehty lassi on mielestäni tosi hyviä. Piti siis vähän verestellä muistoja 🙂

dsc_1036.jpg

Mangossa on keskellä tuollainen ohut parin sentin levyinen, melkein koko hedelmän levyinen kivi. Helpoiten mangon pilkot näin:

1. Leikkaa leveyssuunnassa mangosta kaksi palaa niin, että kivi jää keskelle. (vasemman puoleisin)
2. Leikkaa veitsellä kahteen palaan  hedelmänlihan syvä ruudukko ja ”käännä” hedelmäpalat esiin. (oikean puoleisin)
3. Nyt voit lusikalla tai veitsellä kaapia koko hedelmänlihan talteen lassia (tai vaikkapa hedelmäsalaattia) varten. Toista homma molemmille paloille.
4. Kiven ympäriltä voit koittaa vielä leikata hieman hedelmänlihaa talteen.

Mangolassi (2 annosta)

1 kypsä mango
2 dl maustamatonta jogurttia
loraus appelsiinimehua
sokeria, vaahterasiirappia tai hunajaa
(jääpaloja)

Pilko mango ohjeen mukaan. Lisää muut aineet ja hurauta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi. Jos käytät blenderiä, voit lisätä mukaan myös muutaman jääpalan. Makeuta lassi maun mukaan. Mä olen hurahtanut tuohon luomu vaahterasiirappiin, joten lisäsin sitä mukaan lorauksen. Jos käytät säilykemangoa, ei makeuttajaa tarvita.

dsc_1040.jpg

Pullataikina kohoaa keittiössä ja odottaa leipojaa. Täytyy valmistautua ja leipoa vähän pakkaseen, kun varmaan meille tulee Kepon syntymän jälkeen vieraita häntä ihmettelemään. On sitten jotain tarjottavaa…

Viikko laskettuun aikaan! On tää jännää…

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.