Maunon maistelumenu
Kaveriporukan lapset lähtivät lauantaina yökylään ja menimme viettämään ”lapsellisten” pikkujouluja. Olen tutustunut tähän porukkaan miehen kautta ja meillä sattuu kaikilla olemaan lapset aika saman ikäisiä. Pari vauvaa masussa oli myös mukana bileissä. 🙂
Turkuun on avattu tässä marraskuussa uusi ravintola Kupittaalle Biocityyn, ravintola Mauno. Omistaja on porukassa muutaman tuttu, joten haluttiin mennä testaamaan heti uusi paikka. Oltiin etukäteen varattu heidän bistrosta viiden ruokalajin maistelumenu. Ei jouduttu pettymään! Ruoka oli oikein hyvää ja annokset pitkän kaavan mukaan sopivan pieniä. Annoksia tuli myös hyvässä tahdissa ja tarjoilija oli ammattitaitoinen ja osasi kertoa niin ruoista kuin viineistä.
Pahoittelut kuvien laadusta, napattu kännykällä. Mun lemppariannos oli valitettavasti niin ylivaloittunut etten sitä tähän kehtaa laittaa.
Menun aloitti tattikeitto.
Toisena alkuruokana mango-kurkkusalsaa, tiikeriravunpyrstöjä ja paahdettua kookosta. Maultaa ok, mutta jotenkin ei istunut menun muuhun teemaan…
Ensimmäinen pääruoka oli suosikkini. Paistettua siikaa, puikulaperunapyrettä, haudutettua fenkolia ja fenkolikastiketta.
Lämmin peruna-chorizo salaatti, kurpitsa pyre ja härän sisäfile.
Jälkkäriksi creme brulee ja appelsiinisorbettia. Brulee oli hyvä, olisi riittänyt ihan sellaisenaan ilman sorbettia.
Täytyy joku ilta ottaa Kepponen mukaan ja mennä testaamaan bistron lista. Mauno tarjoaa myös lounasta sekä vuokraa saunatilojaan.
Yksi asia hiukan kyllä häiritsi:
En nyt löytänyt tuota Mamin logoa mustana, mutta ymmärtänette yskän…