Muchos vegenachos

Jep, lihatonta vietetään täälläkin! Tässä kuussa olen kokkaillut mm. tätä tomaatti-vuohenjuusto lasagnea. Ihan kivasti on kyllä mennyt, enkä ole lihaa kauheasti haikaillut. Erilaiset nopeat nachoja on mun herkkua ja nyt teinkin tällaista vegeversiota. Jääkaapissa majaili paketti Lidlistä ostettua pitkään kypsytettyä cheddaria. Ja luomupiiristä tuli juuri ihania avokadoja. Nam.

dsc_0206.jpg

Tästä riittää kahdelle-kolmelle päivälliseksi ja neljälle ehkä iltapalana. Toimisi tosi hyvin myös bileruokana, sillä salsan voi tehdä hyvin jääkaappiin odottamaan, samoin juuston raastaa etukäteen. Uunissa herkku on vaan viitisen minuuttia. Noissa Lidlin juustoissa on mun mielestä tosi hyvä hinta-laatusuhde. Tätäkin ois voinu napostella ihan sellaisenaan.

Vege nachot

Salsa

2 tomaattia
1 avokado
1 pieni punasipuli
1 chili (tai maun mukaan)
puoli ruukkua korianteria
loraus oliiviöljyä sekä valkoista balsamicoa tai yhden limen mehu
suolaa ja pippuria

Lisäksi:
200 g pitkään kypsytettyä cheddar juustoa (matured/aged cheddar)
pieni pussi maissilastuja (luomu)

Tarjoiluun:
purkki creme fraiche:ä
silputtua korianteria

Valmista ensin salsa. Kuutioi tomaatit ja avokado sekä hienonna sipuli, chili ja korianteri silpuksi. Lisää mausteet ja sekoita. Voit antaa maustua jääkaapissa hyvin muutamankin tunnin. Raasta cheddar isolla terällä.

Kaada tortillasipsit uunipellille ja ripottele päälle ensin salsa ja sitten juustoraaste. Paista grillivastuksella (tai muuten kuumassa uunissa) n. 5 min. Tarjoile juuri uunista tulleena creme fraichen ja tuoreen korianterin kanssa.

Hyvää Lihatonta Lokakuuta kaikille!

puheenaiheet vastuullisuus uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma