Omenainen possulinssipata
Pikamoikka! Taas ”vauvaresepti” tähän väliin. Tein äsken Kepolle ekaa kertaa possua. Ostin luomu ulkofilettä kauppahallista Reino Jokiselta. Ekan maistelun perusteella tykkäsi sekä poika, että äiti. Teen tätä siis meille aikuisillekin joku päivä.
Omenainen possulinssipata
300g possun ulkofilettä
n. 100g pala kyssäkaalia
2 kotimaista isohkoa omenaa
10 cm pala purjoa
0,5tl paprikajauhetta
1l vettä
1dl punaisia linssejä
kourallinen lehtipersiljaa
Kuutioi kasvikset ja kuullottele miedolla lämmöllä pannulla paprikajauheen kanssa. Laita kattilaan kasvikset ja kuutioitu possu ja kaada päälle vesi. Anna kiehua n. tunti. Lisää linssit ja anna kiehua vielä n. 20min. Lisää valmiiseen pataan lehtipersilja. Soseuta tarvittaessa.
Tämän voi tarjota joko sellaisenaan tai jatkaa jollain kasvissoseella.
Aikuisten versioon voi lisätä suolaa.
Katsotaan mitä tästä reseptistä huomenna sanoo Hemma i Helsingfors -blogin bebe. Saadaan sisustusbloggari vauvoineen kylään, joten nää päikkärit on käytettävä siivoushommiin.