Suppilovahverohillo

Arkistojen helmiä. Olen saanut tämän reseptin vuosia sitten entiseltä työkaveriltani. Kiitos tästä. Loisto resepti varsinkin viime vuosina kun suppilovahveroista on ollut vähän ylitarjontaa 🙂 Suppishillo sopii loistavasti juustotarjottimelle sekä erilaisten riistaruokien seuraksi. Hillossa maistuu hapokas balsamico, sokeri sekä ihanat jouluiset mausteet neilikka ja maustepippuri.

Tänä viikonloppuna pääsin kunnolla kiertelemään metsässä ja vasta nyt alkaa suppiksia kunnolla löytyä. Syyskuussa ei ollut toivoakaan ja lokakuukin näytti aika kurjalta. Viime viikkoina on kuitenkin satanut ja ollut suhteellisen lämmintä, josta nää sienet tykkää. Reilun tunnin kiertely toi kahden ihmisen saldoksi reilun korillisen. Jeh! Ja muutama kanttarellikin löytyi – marraskuussa oikeesti!!?

DSC_0240.JPG

DSC_0243.JPG

DSC_0246.JPG

DSC_0248.JPG

DSC_0251.JPG

Suppilovahverohillo

2l tuoreita suppiksi (tai muutama desi pakastettuja)

Liemi:
2dl vettä
1,5 dl balsamicoa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1,5 dl hillosokeria (tai 1,5 sokeria ja puoli tl omenapektiiniä)

Paista tuoreita sieniä kuivalla pannulla niin, että vesi haihtuu. Mittaa kattilaan vesi, balsamico ja mausteet ja kiehauta. Lisää mukaan sienet ja keitä n. 20 min. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 10 min. Purkita.

____________

Kepolla on ollut ensimmäinen korvatulehdus ja minäkin olen ollut räkäpää jo reilun viikon. Nyt alkaa onneksi helpottaa itse kullakin. Onneksi, sillä meillä alkaa sunnuntaina isyysloma. Pakataan meidän perhe ja Kepon mamma ja pappa autoon ja suunnataan Helsinki-Vantaalle. Pari viikkoa Madeiralla odottaa. Sitten tää marraskuu alkaakin olla pulkassa ja jouluhössötys voi kunnolla alkaa. Tulee reissu aika kivaan väliin. 🙂

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus

Muchos vegenachos

Jep, lihatonta vietetään täälläkin! Tässä kuussa olen kokkaillut mm. tätä tomaatti-vuohenjuusto lasagnea. Ihan kivasti on kyllä mennyt, enkä ole lihaa kauheasti haikaillut. Erilaiset nopeat nachoja on mun herkkua ja nyt teinkin tällaista vegeversiota. Jääkaapissa majaili paketti Lidlistä ostettua pitkään kypsytettyä cheddaria. Ja luomupiiristä tuli juuri ihania avokadoja. Nam.

dsc_0206.jpg

Tästä riittää kahdelle-kolmelle päivälliseksi ja neljälle ehkä iltapalana. Toimisi tosi hyvin myös bileruokana, sillä salsan voi tehdä hyvin jääkaappiin odottamaan, samoin juuston raastaa etukäteen. Uunissa herkku on vaan viitisen minuuttia. Noissa Lidlin juustoissa on mun mielestä tosi hyvä hinta-laatusuhde. Tätäkin ois voinu napostella ihan sellaisenaan.

Vege nachot

Salsa

2 tomaattia
1 avokado
1 pieni punasipuli
1 chili (tai maun mukaan)
puoli ruukkua korianteria
loraus oliiviöljyä sekä valkoista balsamicoa tai yhden limen mehu
suolaa ja pippuria

Lisäksi:
200 g pitkään kypsytettyä cheddar juustoa (matured/aged cheddar)
pieni pussi maissilastuja (luomu)

Tarjoiluun:
purkki creme fraiche:ä
silputtua korianteria

Valmista ensin salsa. Kuutioi tomaatit ja avokado sekä hienonna sipuli, chili ja korianteri silpuksi. Lisää mausteet ja sekoita. Voit antaa maustua jääkaapissa hyvin muutamankin tunnin. Raasta cheddar isolla terällä.

Kaada tortillasipsit uunipellille ja ripottele päälle ensin salsa ja sitten juustoraaste. Paista grillivastuksella (tai muuten kuumassa uunissa) n. 5 min. Tarjoile juuri uunista tulleena creme fraichen ja tuoreen korianterin kanssa.

Hyvää Lihatonta Lokakuuta kaikille!

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Uutiset ja yhteiskunta Vastuullisuus