Pikainen zucchini carbonara

Pastat on usein todella nopeita arkiruokia. Eli silloin kun aika kortilla, meillä syödään pikaista pastaa. Tämä resepti on (ehkä) mukailtu Jamie Oliverin reseptistä. Siksi ehkä, koska katsoin jakson, mutta reseptiä en kirjoittanut ylös, enkä sitä jaksanut guuglaillakkaan. Aikaa tämän pastan tekemiseen meni kokonaiset 15 minuuttia!

dsc_0455.jpg

Zucchini Carbonara (3 annosta)

1 pkt (luomu)pekonia (Pajuniemen luomupekoni on aivan sikahyvää!!)
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi

3 keltuaista
1 dl kermaa
2 dl vastaraastettua parmesania
suolaa ja mustapippuria

Puoli pussia tagliatelleä tai pennepastaa
Tarjoiluun puoli ruukkua basilikaa, parmesanraastetta, oliiviöljyä ja mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente:ksi. Kuutio ja ruskista pekoni pannulla. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Pilko kesäkurpitsat kuunsirpin muotoon ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää zucchinit ja valkosipulit pekonin joukkoon ja paista muutama minuutti.

Erottele keltuaiset pieneen kulhoon ja lisää kerma, parmesan sekä suola ja pippuri. Sekoita ainekset yhteen.

Lisää pastan joukkoon pekonit ja kesäkurpitsat. Kun lisäät kastikkeen, sekoita samalla koko ajan, jotta munista ei tule kokkelia. Tarjoile tuoreen basilikan, parmesanin, oliiviöljyn ja mustapippurin kanssa.

dsc_0447.jpg

koti ruoka-ja-juoma