RRRRRuisleipä

Siis oi ja voi! Tein tänään ensimmäistä kertaa ruisleipää ja nyt en saa sitä mielestäni. Se huutelee mua tuolta leipälaatikosta. Ja kaiken lisäksi tää oli niin nopea ja helppo tehdä. Ehdin jo manata miehelle, että ei vaan voi onnistua, koska on niin helppo. Mutta onnistuihan se!

DSC_0197.JPG

Nuo kaupan ruisleivät on jo pitemmän aikaan hippasen ärsyttäneet mua. Pelkkää ruista sisältäviä leipiä ei tahdo löytyä. Ja ootteko koska viimeks nähny jonkun kotimaisuusmerkin ruisleipäpussin kyljessä? Niinpä… No meidän luomupiirissä kahden kilon ruisjauhopussi maksaa alle 3€, tästä pussista saa tehtyä neljä leipää!

Ruis(reikä)leipä

5dl vettä (tai muuta nestettä, esim. kotikaljaa)
1/4 pkt hiivaa tai 1/2 pussia kuivahiivaa
1/2 rkl suolaa
1/2rkl sokeria
0,5kg ruisjauhoja

Sekoita hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää muut aineet. Nostata tunti (mä nostatin kaksi, koska käytiin välillä kaupassa). Muotoile reikäleivän muotoon, tarvitset tähän paljon jauhoja, sillä taikina on aika löysää. Paista 250 asteessa 50 min (riippuen uunista, mulla oli vaan 40 min).

Mä laitoin vähemmän suolaa kuin ohjeessa, sillä ajattelin antaa myös Kepon maistaa tätä. Sain ohjeen ystävältä, joka oli bongannut sen blogista nimeltä Taikakaulin.

Nyt öitä, mä näen unia varmaan omasta leivinuunista…

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.