Say Cheese(cake)!

mustikkakakku2.jpg

Amerikantyylinen juustokakku on helppoakin helpompi ja tosi maistuva herkku. Olen aikaisemmin tehnyt tätä karpalosta, mutta mustikka sopi mielestäni paremmin isänpäivään.

American style blueberry cheesecake (10:lle)

200 g kaurakeksejä
40 g voita

900g tuorejuustoa
3dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa

2dl mustikoita
1rkl sokeria

Kyllä, kaikki ainekset ovat tässä! Great! Tee kakku kemuja edeltävänä päivänä. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön HYVISSÄ AJOIN ennen leipomisen aloittamista. Kun käytät huoneenlämpöisiä aineksia, kakun pinta ei halkeile niin helposti.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aloita murskaamalla kaurakeksit muovipussissa (minigrip-tyyppi) kaulimella. Sekoita keksimurut sekä voisula ja painele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Laita pohja uuniin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen.

Soseuta mustikat ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi.

Vatkaa tuorejuusto kulhossa käsivatkaimella niin, että juusto pehmenee. Vatkaa pienellä teholla joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa edelleen pienellä teholla mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Vältä turhaa vatkaamista, lisää seuraava muna aina kun edellinen on sekoittunut tasaiseksi massaan.

Kumoa vuokaan esipaistetun pohjan päälle n. 1/3 osa tuorejuustomassasta. Tiputtele juustomassan päälle n. puolet mustikkasurvoksesta sinne tänne. Kumoa päälle loppu juustomassa. Tiputtele pinnalle loput mustikkasurvoksesta pisaroiksi. Viimeistele ulkonäkö tekemällä hammastikulla kiehkuroita mustikasta ja tuorejuustomassasta.

mustikkakakku1.jpg

Tää Lekue:n vuoka on muuten aivan paras!

Paista kakkua uunissa n. tunti, 160 astetta. Kakku on valmis kun reunat saavat vähän väriä, mutta keskeltä kakku on edelleen hieman ”höllyvä”. 

koti ruoka-ja-juoma