Sinappiset karitsankyljykset
Olen tässä viime aikoina tyhjentänyt meidän pakastinta. Yllättävän pian kun tulee taas se aika kun sinne pitäisi mahduttaa uuden sadon marjoja ja muuta. Jokun aika sitten sain meidän luomupiiristä Rintalan luomutilan karitsan kyljyksiä. Googlailin hiukan reseptejä ja löysinkin aivan loistavan leivitysidean – dijon-sinappia, valkosipulia ja korppujauhoja. Lisäkkeenä syötiin uunijuureksia. Dijon-sinappi toimii karitsan kanssa mielestäni tosi hyvin. Helppo ja maukas ohje vaikka tulevaa pääsiäistä ajatellen.
Sinappiset karitsankyljykset
1kg karitsan kyljyksiä
3 rkl dijon-sinappia
1 kynsi valkosipulia
timjamia
suolaa ja pippusia
1 dl korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
Hienonna valkosipulinkynsi ja kourallinen tuoretta timjamia pieneksi. Sekoita mausteet dijon-sinappiin. Valele karitsankyljykset sinappiseoksella ja kierittele tämän jälkeen korppujauhoissa. Paista pannulla voi-öljyseoksessa pinnalta rapeiksi, mutta jätä sisältä hieman roséksi. Helppoakin helpompi ohje siis!