Superhelpot sinisimpukat
Meidän Supermarketissa oli viime viikolla kalaviikot. Tarjouksessa oli mm. MSC-sertifioituja sinisimpukoita hintaan 5,95€/kg. Kävin jo torstaina niitä hakemassa ja lauantaina illalla herkuteltiin ihan superhyvillä ja helpoilla simpukoilla. Suurin homma simpukoiden valmistuksessa on niiden putsaaminen, jota voi työnä verrata uusien perunoiden pesuun.
Valmistin simpukat ihan perinteisellä reseptillä. Persiljan korvasin tilillä, koska sitä sattui kaapissa olemaan.
Sinisimpukat valkoviinissä (4:lle)
1 kg sinisimpukoita
voita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
loraus kermaa
suolaa ja pippuria
tilliä
Pese simpukat huolellisesti ja poista mahdolliset ”parrat”. Hienonna sipuli ja valkosipuli. (Jos teet koko kilon simpukoita, tee ne kahdessa osassa!) Kuulosta sipulit kasarissa. Lisää valkoviini ja sitruunan mehu ja anna kiehahtaa. Lisää simpukat ja laita kasariin kansi päälle. Anna simpukoiden kiehahtaa valkoviinissä pari minuuttia välillä kasaria heilutellen. Simpukat ovat valmiit kun ne ovat avautuneet. Nostele simpukat pois kasarista reikäkauhalla lautasille. Lisää liemeen loraus kermaa ja anna kiehahtaa. Kaada liemi simpukoiden päälle. Viimeistele tillisilpulla. Tarjoile hyvän leivän kera.
Muistattehan, että simpukat myydään elävinä, älä siis tukehduta niitä suljettuun muovipussiin! Mä en edes asiaa huomannut kun kalatiskin myyjä pussin mulle antoi. Onneksi tarkka kassaneiti huomasi tiukkaan sidotun simpukkapussin ja pelasti meidän illallisen. Koko kilosta vain kaksi simpukkaa ei auennut, joten tuoreita olivat! Keittämisen jälkeen kiinni jääneet simpukat eivät ole syömäkelpoisia.