Suppilovahverohillo

Arkistojen helmiä. Olen saanut tämän reseptin vuosia sitten entiseltä työkaveriltani. Kiitos tästä. Loisto resepti varsinkin viime vuosina kun suppilovahveroista on ollut vähän ylitarjontaa 🙂 Suppishillo sopii loistavasti juustotarjottimelle sekä erilaisten riistaruokien seuraksi. Hillossa maistuu hapokas balsamico, sokeri sekä ihanat jouluiset mausteet neilikka ja maustepippuri.

Tänä viikonloppuna pääsin kunnolla kiertelemään metsässä ja vasta nyt alkaa suppiksia kunnolla löytyä. Syyskuussa ei ollut toivoakaan ja lokakuukin näytti aika kurjalta. Viime viikkoina on kuitenkin satanut ja ollut suhteellisen lämmintä, josta nää sienet tykkää. Reilun tunnin kiertely toi kahden ihmisen saldoksi reilun korillisen. Jeh! Ja muutama kanttarellikin löytyi – marraskuussa oikeesti!!?

DSC_0240.JPG

DSC_0243.JPG

DSC_0246.JPG

DSC_0248.JPG

DSC_0251.JPG

Suppilovahverohillo

2l tuoreita suppiksi (tai muutama desi pakastettuja)

Liemi:
2dl vettä
1,5 dl balsamicoa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1,5 dl hillosokeria (tai 1,5 sokeria ja puoli tl omenapektiiniä)

Paista tuoreita sieniä kuivalla pannulla niin, että vesi haihtuu. Mittaa kattilaan vesi, balsamico ja mausteet ja kiehauta. Lisää mukaan sienet ja keitä n. 20 min. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 10 min. Purkita.

____________

Kepolla on ollut ensimmäinen korvatulehdus ja minäkin olen ollut räkäpää jo reilun viikon. Nyt alkaa onneksi helpottaa itse kullakin. Onneksi, sillä meillä alkaa sunnuntaina isyysloma. Pakataan meidän perhe ja Kepon mamma ja pappa autoon ja suunnataan Helsinki-Vantaalle. Pari viikkoa Madeiralla odottaa. Sitten tää marraskuu alkaakin olla pulkassa ja jouluhössötys voi kunnolla alkaa. Tulee reissu aika kivaan väliin. :)

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.