Tomaatti-vuohenjuustolasagne

Pastat on yleensä niin täyttäviä ja tuhteja, että harvemmin kaipaan niihin mitään lihaa. Niin tälläkin kerralla. Kokeilu oli mielestäni oikein onnistunut. Lasagne syntyi hyvästä tomaattikastikkeesta, parmesanilla maustetusta valkokastikkeesta sekä vuohenjuustosta. Meille tuli perjantaina ruokavieraita, joten tein aika ison annoksen, josta olisi riittänyt n. 7-8:lle. Voit myös helposti puolittaa reseptin jos teet ruokaa pienemmälle porukalle. Käytä vain pienempää vuokaa.

dsc_1008.jpg

Tomaatti-vuohenjuustolasagne

Tomaattikastike
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
3 dl valkoviiniä
oreganoa, timjamia, kirveliä
2 prk tomaattimurskaa (luomu)
1rkl sokeria
puolikkaan pienen sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Valkokastike
6 dl maitoa
2rkl vehnäjauhoja
muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa
150 g raastettua parmesania

vajaa paketti lasagnelevyjä
2pkt vuohenjuustoa

Tarjoiluun: tuoretta basilikaa ja parmesania

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuulota pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Siirrä paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle valkoviini ja yrtit. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min, jotta viini haihtuu n. puoleen. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet ja anna kiehua vielä n. 10 min. Tarkista maku.

Valmista valkokastike tomaattikastikkeen kiehuessa. Kaada kattilaan kylmä maito ja vispaa joukkoon vehnäjauhot. Anna kiehahtaa. Mausta maito-jauhoseos. Lisää hieman kuplivaan maitokastikkeeseen vasta raastettu parmesanjuusto koko ajan sekoittaen. Käännä levyt pois päältä ja pilko vuohejuusto pieniksi kiekoiksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kasaa lasagne isoon suorakulmaiseen uunivuokaan. Aloita tomaattikastikkeella, mutta jatka järjestyksessä levyt, tomaattikastike, valkokastike, vuohenjuustokiekot. Jätä päälimmäiseksi muutama vuohenjuustokiekko.

Paista uunin keskitasolla n. 45 min. Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua. Jokainen voi lisätä omalle lautaselleen veilä raastettua parmesania ja basilikanlehtiä.

dsc_1007.jpg

 

Maistuvaa maanantaita!

koti ruoka-ja-juoma