Viking Grace:n ravintolat

Heipat! Pääsiäinen on takana päin ja meidän porukka on reissannut. Oltiin ensin kolme yötä miehen vanhempien mökillä Uudenkaupungin lähellä. Sunnuntaina pyrähdettiin vielä mun vanhempien kanssa risteilylle uudella Viking Grace:lla.

Ukissa oli lauantaina pop-up – Puotien Paris -tapahtuma. Pyörittiin siellä sisustuskaupoissa ja torilla anopin ja Keppon kanssa. Porukkaa oli paljon liikkeellä. Ilma oli aurinkoinen, mutta hyytävä tuuli puhalsi. Hui! Ostin torilta yhden paikallisen emännän lampaista kerittyä villalankaa. Onko ideoita mitä niistä voisi Keppolle kutoa? Mulla on taitava Mummo 🙂 Lanka tuntuu ainakin aika pehmoiselta…

No niistä Gracen ravintoloista mun piti kirjoittamani! Laiva lähti siinä kahdeksalta ja mentiin vielä syömään porukalla Frank’s Casual Dining -ravintolaan.

kuva8.jpg

kuva9.jpg

Homma toimi itsepalveluperiaatteella. Ravintolaan tullessa saimme ruokalistat, joka oli jaoteltu viiteen kategoriaan: salad, nordic, pasta, pizza sekä burgers & steaks. Sitten menit tilaamaan kyseisen kategorian tiskiltä annoksen, joka valmistettiin sulle siinä odottaessa. Jos jonoa oli paljon, sait mukaasi tuollaisen hälyttimen, joka pirisi, kun annos oli valmis. (mm. jenkeissä paljon käytetty systeemi)

kuva10.jpg

Alkuun syötiin siipan kanssa simpukka-annos puoliksi. Molemmille tuli kymmenkunta simpukkaa, joka oli riittävästi, sillä simpukat olivat todella reilun kokoisia. Valkoviiniliemikin oli hyvää, suosittelen.

kuva6.jpg

Pääruoaksi söin ceasarsalaatin Viskilän tilan kukon pojalla. Salaatti ei kyllä ollut ceasarsalaattia nähnytkään ja raaka-aineisiinsa nähden täysin ylihinnoiteltu. 14€ (huom, alv 0%!!) maksava salaatti voisi sisältää vähän enemmän lihaa kuin ehkä 50g ja krutongitkin voisi olla itse paistettu. Kastike oli mielestäni pahaa, maistui pelkästään anjovikselle. Ja mistä lähtien ceasarsalaatissa on ollut kirsikkatomaatteja ja valmista balsamicosiirappia? Kysyn vaan… Laitan teille tässä joku päivä PARHAAN ceasarkastikkeen ohjeen ikinä.

Pyydettiin Keppolle oma vauvansänky infosta ja se oli ilmestynyt hyttiimme ruokailun aikana. Jätkä nukkui Ville Vikingin lakanoissa tosi rauhallisesti! No, ainahan hän kyllä hyvin nukkuu, äitin poika :)

kuva5.jpg

Seuraavaksi päiväksi oltiin varattu ruokailut etukäteen. Aamupalaksi se parempi aamupala Oscar’s -ravintolassa ja iltapäiväksi buffet. Aamupalaa kyllä suosittelen, vaikka en kyllä ihan ymmärtänyt mistä nimitys English Breakfast tulee. Ei ollu papuja tai vaikkapa englantilaisia muffineita, jotka mielestäni kuuluvat englantilaiseen aamiaiseen. Perus hyvä aamiainen hedelmineen ja hyvine kalapöytineen. Leipä oli hyvää, tuoretta ja lämmintä. Ainoastaan palvelu tiskillä oli todella tökeröä ja epäystävällistä. Pöytää ei ollut heti saatavilla, vaikka meillä oli varaus tiettyyn kellonaikaan. Asia ilmoitettiin , että ”niin on kaikilla muillakin”. Aha.

Iltapäivän buffa oli hyvin saman tyyppinen kun vaikkapa Vikingin Isabellalla. Vikingin buffet on kyllä parin viime kokemuksen perusteella huomattavasti parempi kuin Siljan. Kuten ennenkin söin itseni ähkyksi alkupalapöydän kaloista ja salaateista ja pääruoat jäivät maistamatta. Jälkkärit olivat niitä perinteisiä…

Ihmettelen vielä vähän niitä ranskaviikkoja. Ne näkyivät ainakin meille vaan serveteissä. Missään näissä kolmessa ravintolassa ei ollut mitään erityistä Ranska-teemaa. Missasinkohan mä jotain?

Millaisia kokemuksia teillä on Gracen ravintoloista?

 

koti ruoka-ja-juoma matkat