Puurohullu

puuro.jpg

Jos joku on seurannut instagram tarinoitani, on ehkä huomannut, että syön paljon puuroa. Joskus olen vakaasti päättänyt, että en koskaan laita instagramiin puuro-kuvia, sillä voiko olla tylsempää kuvan aihetta? Rakkauteni puuroja kohtaan on kuitenkin edennyt uusiin korkeuksiin ja nykyään puuro(kuvat) on minulle jo <3

Puuro inspiroi. Makumaailmaa ja olomuotoa voi vaihdella omien mieltymyksien mukaan, vaikka usein jään koukkuun tiettyihin yhdistelmiin. Esimerkiksi yksinkertainen omena-banaani-yhdistelmä on ollut suosikki jo pitkään. Myös puuroannoksien koristeluun jää koukkuun. Minusta on kivempaa ja sen myötä maistuvampaa syödä kauniilta näyttävää annosta. Siispä haluan jakaa muutaman suosikki puuroreseptini.

Kaurapuuro on tärkeää keittää isoista hiutaleista ja haudutella rauhassa. Kun oppii keittämään puuron ”oikein”, ei halua enää syödä pikakaurapuuroa tai valmispussipuuroja. Isojen hiutaleiden ja hauduttamisen ansiosta koostumus on pehmeämpi ja ”kermaisempi”. Taateleista puolestaan tulee puuroon sopivasti makeutta, jota mausteet ja suola tukevat herkullisesti. Jos haluaa tehdä kaurapuurosta vielä herkumpaa ja tuhdimpaa, voi kypsennyksen loppuvaiheessa laittaa sekaan puolikkaan pilkotun banaanin ja lorauksen maitoa.

1dl isoja kaurahiutaleita

3 dl vettä

4 taatelia

½ omena

ripaus kanelia ja kardemummaa

suolaa

Päälle:

puolikas banaani

puolikas omena

Kourallinen paahdettuja maapähkinöitä

 

Mittaa kattilaan hiutaleet, taatelit pilkottuna ja vesi. Keittele miedolla lämmöllä noin puoliväliin asti puuron keittoajasta (5-10 min). Lisää joukkoon pilkottu puolikas omena, kardemumma ja kaneli ja hauduttele kypsäksi. Puuroa ei kannata sekoittaa kypsennyksen aikana liikaa, vain sen verran, ettei se pala pohjaan. Kaada valmis puuro kulhoon ja koristele banaanilla, omenalla ja maapähkinöillä.

kaurapuuro.png

Tuorepuuro on ollut luottoiltapalani jo piiiiitkään. Jotain kuitenkin tapahtui kesäkuussa, sillä tuorepuuro syrjäytti keitetyn kaurapuuron aamupalanani. Ehkä se on se Suomen kesän kuumuus, joka suorastaan pakottaa syömään puuron kylmänä? :D  

Versio 1. (Terveellisempi ja koostumukselta paksumpi)

1 dl rahkaa

½ banaani

2 tl chia siemeniä

ripaus suolaa ja kanelia

¾ dl kaurahiutaleita

2 dl soijamaitoa

Versio 2. (Herkumpi ja koostumukselta pehmeämpi)

4 rkl kookosjukurttia (itse tehtyä)

½ banaani

2 tl chia siemeniä

ripaus suolaa ja kanelia

¾ dl kaurahiutaleita

2 dl kevytmaitoa

Päälle:

Esimerkiksi marjoja, banaania, kookoshiutaleita ja granolaa

 

Soseuta puolikas banaani ja sekoita rahkan/kookosjukurtin joukkoon. Lisää chia siemenet, kaneli sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet ja soijamaito/kevytmaito. Sekoita kunnolla ja siirrä jääkaappiin. Puuron on hyvä olla jääkaapissa yönyli. Tekeytymisen jälkeen voit lisätä puuron vielä hieman (soija)maitoa, jos puuro on liian paksua. Koristele puuro haluamillasi täytteillä.

tuorepuuro.png

Paistettu puuro eli baked oatmeal kuvastaa minulle kotoisuutta ja hyvää mieltä. Viime syksyn Budapestin vaihto-opiskelun aikaan olin mukana tyttöporukassa, jossa tätä puuroa tehtiin illanistujaisissa. Syksyiset illat, ystävät, tee ja puuropiirakka = <3

1 banaani

3 tl chiasiemeniä

1 dl vettä

3,5 dl kaurahiutaleita

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3,5 dl marjoja

2,5 dl kevytmaitoa

 

Soseuta banaani, sekoita joukkoon chiasiemenet ja vesi. Siirrä syrjään tekeytymään. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Lisää joukkoon marjat, maito sekä banaani-chia-seos. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Maistuu sekä lämpimänä että jääkaappikylmänä. Erityisen hyvää yhdessä kreikkalaisen jukurtin ja mansikoiden kanssa. 

paistettu_puuro.png

Toivottavasti joku inspiroituu kokeilemaan näitä reseptejä. Puurolle kaverit!

 

– Jutta

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.