Keski-iän Kriisi / Uudet tuulet lautasella

Painoni on noussut noin kaksikymmentä kiloa ikävuosien 30 -40 välillä. Väittäisin kuitenkin, että ruokatottumukseni eivät ole muuttuneet. Kyse on siis enemmänkin aineenvaihdunnan hidastumisesta iän myötä, sekä liikunnan vähenemisestä elämän ruuhkavuosien aikana.  En pidä ulkonäöstäni, enkä halua ostaa vaatteita tälle keholle, tai näyttää sitä miehelleni. Vaikka rehellisesti sanoen, myös hänen vyötärönsä on tuplaantunut. En myöskään halua lähteä tiukalle dieetille lasteni nähden. En myöskään usko kieltäytymiseen perustuvien dieettien pitkäkestoiseen tehoon.

Tässä siis uusi ateria suunnitelma ainakin joulukuulle,

Juo paljon vettä ainakin suuri lasillinen ennen jokaista ateriaa.

Täytä lautanen ensin salaatilla ja kasviksilla, 3/4 lautasen pinta-alasta. 1/4 on proteiinille, kanalle lihalle, kalalle jne. Ja lisukkeelle perunalle, pastalle, riisille. Kastikkeita otan vain vähän maustamaan ruokaa. Sama täyttösuhde jatkuu joka aterialla. Aamiaisella olen pilkonnut hedelmiä ja vihanneksia kasviksiin, ja 1/4 osan on täyttänyt kananmuna, kinkkuleike tai puuro. En syö ollenkaan muroja tai mysliä, en ole koskaan pitänyt niistä.

Jälkiruoka, juustot, pähkinät, leipä. Pyrin yksinkertaisesti syömään vain puolet siitä annoskoosta jotka tavallisesti ottaisin. Munkeista, suklaasta ja muista tietyn koon herkuista, syön vain puolet ja heitän loput ROSKIIN. Sillä jos säästäisin sen, söisin sen ennemmin tai myöhemmin. Siksihän se säästettäisiin – syötäväksi. Tuhlausta olisi se että tunkisin senkin herkun vyötärölleni, kun saan saman makeuden ja hyvän mielen jo puolikkaan mausta. mikäli puolikkaan pois heittäminen tuntuu ajoittain kurjalta, pyrin olemaan ottamatta herkkuja ollenkaan.

Noudatan säännöllisiä ruoka-aikoja, aamiainen, lounas ja päivällinen, lapsille myös välipala. Tämä on ranskatarten julkinen salaisuus vyötärön säilyttämiseksi. Mikäli vatsani huutaa nälkää aterioiden välissä, pidän mukanani hätä-banaania ja muutamaan mantelia, sekä vesipulloa.

Siinä se, kaikkea saa syödä, mutta kohtuudella, ja pienempiä määriä kuin nuorena.

Liikunnasta, valitettavasti minun pitää saada selkäni ja jalkani kuntoon ennen kuin voin liikkua kunnolla.

Toivon huomattavaa (5-10 kg) painon pudotusta joulukuunlopulle. Katsotaan miten käy.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *