Alku

Heippa:)

Olen aina ollut enemmän tai vähemmän lihava, en koskaan hoikka tai edes normaalipainoinen. Muistan olleeni laihiksella ihan pienestä asti. Olen elämäni aikana kokeillut paastoa, vähähiilarista ruokavaliota, kaalikeittodieettiä, tomaattikeittodieettiä ja  vaikka mitä muuta ja osa onkin auttanut, mutta tulokset eivät ole olleet pysyviä koska kyse ei ole ollut elämäntapamuutoksesta vaan hetkellisestä vaiheesta. Olen myös yrittänyt liikunnan lisäämistä ja ruuan vähentämistä, mutta koska olen laiska en ole saanut tuloksia tarpeeksi nopeasti ja sitten luisunut hyvistä uusista rutiineista vanhoihin pahoihin tapoihin. Sen takia olen nyt vuoden pohdinnan jälkeen tullut tulokseen, että tarvitsen apua. Vuosi sitten luin mahalaukkuun asennettavasta silikonipallosta, joka aiheuttaa kylläisyyden tunnetta ja vähentää siten syötävän ruuan määrää. Olen nyt pitkän pohdinnan jälkeen päättänyt ottaa sellaisen itselleni.

Suurin ongelmani ovat suuret annokset. Syön tavallista kotiruokaa, mutta liikaa ja liian usein. En syö tarpeeksi kasviksia ja vaikka liikun keskimäärin kolmena päivänä viikossa se ei selkeästi riitä. Alan olemaan epätoivoinen ja siksi olen valinnut tämän vaihtoehdon. Kyse ei ole kuitenkaan vain pelkästä pallosta mahalaukussa vaan operaation kylkeen tulee kokonaisvaltainen elämäntapamuutos, joka sisältää ravintoterapeutin tuen koko sen ajan kun pallo on mahassa eli 12kk ja vielä 6kk sen jälkeen. Eli periaatteessa elämäntapavalmennus ja pallo, joka tuo kylläisyyden tunteen ja auttaa pienentämään annoksia. Sounds like a plan.

Vuoden aikana ehdin lukea aiheesta paljon ja harkita eri kirurgeja ja olen nyt päätynyt erääseen klinikkaan. Varasin ajan alkuvuoteen eli vielä on aikaa perua jos tulen katumapäälle. Tarkoitukseni on tämän blogin kautta pitää päiväkirjaa omista tunteista ja ajatuksista ennen operaatioita, sekä sen mahdollisesti toteutuessa edistymisestäni. Plus jos joku muu miettii tätä samaa aihetta toivon mukaan hän saisi kirjoituksistani vertaistukea päätöksentekoon. Olen vieläkin vähän epäuskoinen onko tämä oikeasti tapahtumassa ja tulen varmasti kyseenalaistamaan päätöstäni monet kerrat, mutta pyörät on nyt laitettu pyörimään ja ajan varaaminen oli ensimmäinen konkreettinen teko matkalla kohti kevyempää elämää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *