Odottelua

Heippa!

Aika operaatiota varten on nyt varattu (28.02.2020) ja sain sähköpostissa sopimuksen, laskun sekä ohjeet. Vähän jännittää koska nyt tämä on ns. totta. Lopullinen hinta on 3220€ ja siihen sisältyy oma huone 70€/yö (kahden hengen huone olisi ollut ilmainen) laivaliput Helsingistä Tallinnaan ja takaisin, kuljetukset satamasta sairaalaan ja takaisin, ruuat ja juomat paikan päällä sekä itse operaatio. Suomessa pelkän operaation hinnaksi olisi tullut n. 5500€. Sopimuksen mukaan koko summasta tulee maksaa ensin varausmaksuna 20% ja loput joko paikanpäällä tai ennakkoon tilisiirtona. Ilmeisesti jos maksaa paikan päällä kortilla niin he perivät käsittelykuluja jonkun prosentin, joten itse aion maksaa käteisellä paikan päällä.

Operaatiota seuraavina muutamana päivänä saattaa kuulemma esiintyä pahoinvointia ja oksentelua kun mahalaukku tottuu palloon, mutta siihen saa lääkkeitä joista osan voi aloittaa jo ennen operaatiota. Ajattelin aloittaa jo aiemmin koska olen aika herkkä voimaan pahoin. Se on ainoa asia, mikä tässä oikeastaan huolettaa. Pallo laitetaan mahalaukkuun nukutuksessa, jos minulle laitettaisiin 6kk pidettävä pallo niin laiton aikana olisin vain kevyessä nukutuksessa. Nyt kun kyseessä on 12kk pallo niin saan nukkua koko operaation ajan, mikä on omasta mielestä miellyttävämpi vaihtoehto kun miettii, että joku sorkkii mahalaukkua kurkun kautta.

Arvioitu tippuvien kilojen määrä on n. 20kg puolessa vuodessa eli minulla toivon mukaan se on suurempi koska pidän palloa 12kk, mutta se riippuu tietty omasta aktiivisuudesta ja miten hyvin pystyy noudattamaan ohjeita. Uskon, että onnistun ihan hyvin, koska liikun jo valmiiksi ja syön tavallista ruokaa enkä herkuttele, mutta ongelmani ovat annoskoot. Syön siis liian isoja annoksia. Pallon kanssa elämistä tukee myös ravitsemusneuvojan tuki sähköpostitse ja 3 kuukauden jälkeen jälkikontrolli Helsingissä.

Ainiin, yksi todella hyvä puoli tässä koko touhussa oli muuten se, että koska asun aika kaukana niin minun olisi ollut todella hankala lähteä Tallinnaan konsultaatioon, mutta tämä klinikka tarjoaa konsultaatiota Helsingissä ja mahdollisuutta myös virtuaalikonsultaatioon. Itse valitsin jälkimmäisen ja lääkäriltä tuli vastaus seuraavana päivänä siitä, kun lähetin tiedot potilaskoordinaattorille. Täytyy myös sanoa, että potilaskoordinaattori on vastaillut meileihini todella nopeasti, joko samana päivänä tai heti seuraavana aamuna, tähän olen ollut ihan superrtyytyväinen. Edelleen jännittää tosi paljon, mutta hyvällä tavalla ja olen innokas ottamaan tämän haasteen vastaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *