Mistä Kierrätysvuodessa on kyse?

Tästä se lähtee!

26.9.2020 sain idean: pystyisinkö ostamaan vuoden ajan kaiken mahdollisen käytettynä? Moni tietysti ostaakin kaikenlaisia hyödykkeitä käytettynä eikä kyseinen elämäntapa ole millään muotoa mahdoton, mutta itselleni kyseinen projekti on uutta. Syitä moiseen päätökseen on monia, pääasiallisena maapallomme tilanne. Tarvitseeko vaatteiden tai kodin sisustustuotteiden olla uusia, vaan voisinko ostaa tarvittavan käytettynä?

Millainen shoppailija sitten olen?  En vierasta käytettyjä vaatteita tai tavaroita, kyse on lähinnä laiskuudesta. Jos tarvitsen jotain, käyn ostamassa tai tilaamassa sen saman tien kaupasta. Koen, että hyödykkeen etsiminen käytettynä vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä. Käyn kirpputoreilla ehkä pari kertaa vuodessa ja lähden yleensä tyhjin käsin. Myöskään erilaiset nettikirppikset eivät houkuta. Nyt kuitenkin aion tehdä tähän muutoksen! Lastenvaatteita olen paljon saanut tuttavilta käytettyinä ja se onkin käynyt kätevästi, kun olen usein saanut pinon vaatteita selattavaksi ja katsonut sopisivatko ne meille. Kaikkea ei kuitenkaan saa yhtä kätevästi nenän eteen selattavaksi.

Itselleni ostan uusia vaatteita tai kenkiä harvoin. Olen pyrkinyt usean vuoden ajan ostamaan vain oikeasti mieleistä ja tarvittavaa. Toista se oli parikymppisenä, kun joka viikonlopulle haettiin uusi baaripaita. Noh, ne oli niitä aikoja! Toki ostan vaatteita, kodin tavaraa jne. perustuen myös puhtaasti haluun saada jotain kivaa eikä välttämättömään tarpeeseen.

Myös rahan säästyminen olisi kiva bonus. Tykkään sijoittaa palveluihin, käydä esimerkiksi kampaajalla, joten mielelläni käyttäisin ”ylijäänyttä” rahaa kyseisiin käynteihin ja muihin hemmotteluihin sekä matkustamiseen.

Perheessämme on itseni lisäksi kaksi pientä lasta sekä siippa. Miehen vaatteisiin ja tarvikkeisiin en projektin aikana puutu, hän saa hoitaa ne itse kuten haluaa. Tavoitteenani on hankkia itselleni, lapsille sekä kotiimme liittyvät hankinnat käytettyinä. Yhtä asiaa tämä ei kuitenkaan koske, nimittäin kenkiä. Fysioterapeutti-siskoni on valistanut jo vuosia minua, että kenkiä ei kannata ostaa käytettyinä, koska edellisen käyttäjän askellus on jo painautunut kenkiin ja saattaa siten vaikuttaa myös omaan askellukseen ja aiheuttaa siten esim. jalka -ja selkävaivoja. Myöskään alusvaatteet eivät kuulu tähän. Jos jotain tarvittavaa en vain löydä, pyrin ostamaan hyödykkeen paikallisesta kivijalkaliikkeestä ja mielelläni myös kotimaista tuotantoa olevaa. Täysin ehdoton en siis ole, mutta tavoite on kirkkaana mielessä.

Tämän blogin tarkoituksena on seurata, millaisia hankintoja tulee tehtyä, miten helposti tavaraa löytyy ja ylipäänsä mikä fiilis tästä vuoden mittaisesta projektista on. Katsotaan miten käy! Löytyykö muita, jotka ostavat kaiken käytettynä?

Kommentit (1)
  1. Eka kirppiskäynti – Kierrätysvuosi | Lily
    21.10.2020, 09:52

    […] eilen ensimmäisen kerran paikallisella kirpputorilla projektini alkamisen jälkeen. Viimeksi olen kyseisellä kirpputorilla käynyt viime vuoden puolella. Täytyy […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *