Lahjakortti vähävaraisille

Elellään marraskuun viimeistä viikkoa. Tällä viikolla pitäisi muistaa, mieluiten heti tänään – ostaa lapsille joulukalenterit (en kuulu niihin, jotka on elokuusta asti askarrelleet itse niitä).

On aika hirveä tunne, jos lapset on silmät kirkkaina joulukuun eka ilman joulukalenteria. Been there.

Olen havahtunut aivan liian myöhään joulukalentereihin monena vuonna 20 vuoden aikana. Joulukuun toinen päivä joulukalenterit kylläkin ovat jo reilussa alennuksessa niissä jämissä, joita jäljellä enää on. Minulle kömmähdykset on ollut silkkaa hölmöyttä, mutta tosiasiassa tilastosta riippuen suomessa elää n. 130 000 – 150 000 lasta köyhyysrajan alapuolella. Ei välttämättä tule sitä oranssilappuistakaan kalenteria, eikä mitään muitakaan lahjoja. Tämä tuntuu aika pahalta. Haluan tehdä jotain hyvää.

Kelloliike Tammelin Oy näyteikkuna, Äänekoski.

Meidän kaupungissa (Äänekoski) lanseerattiin joulukadun avajaisissa viime perjantaina alkaneeksi Lähellä on hyvää-kampanja. Paikalliset yritykset ovat voineet lähteä vapaaehtoisina kampanjaan mukaan. Näiltä paikallisilta yrityksiltä voi sitten ostaa lahjakortteja vaikka joululahjoiksi perheilleen tai antaa lahjakortin hyväntekeväisyyteen kaupungin ja paikallisen seurakunnan jaettavaksi vähävaraisille. Mä lähden mukaan tähän viimeiseen vaihtoehtoon.

Olen valinnut kampanjassa mukana olevan pienyrityksen, ollut yritykseen yhteydessä ja sopinut ajan milloin menen lahjakortin ostamaan. Tämän jälkeen käyn viemässä lahjakortin lahjakorteille varattuun keräyslaatikkoon, josta kaupunki ja seurakunta toimittavat sen eteenpäin.

Koetin myös kepillä jäätä ja olin yhteydessä paikallislehteen ja tarjosin juttuideaa. Oma ajatukseni oli, että en yhtään tiedä, onko tämä mun juttu nyt hitti vai huti. Yllätyin kun paikallislehti ottikin yhteyttä ja haluaa tarttua juttuideaan. Henkilökohtaisesti ajattelen, että aivan mahtavaa saada olla esimerkkinä muille ja tehdä mahdollisimman paljon asian eteen, että ihmillä jotka voi, olisi mahdollisimman pieni kynnys auttaa, vaikka sitten tällä keinolla jonka itse valitsin.

En ole rikas, mutten rutiköyhäkään. Elän varmaankin keskiluokkaista elämää, mitkä sen mittarit nyt sitten onkaan. Olin kuitenkin hetki sitten itse kädet ojossa, kun pari kuukautta vaille 18v nuoreni päätti haluta muuttaa omaan asuntoon. Kellepä muuttokulut lohkeaa? Vanhemmille. Vanhempina nyrsimme kasaan takuuvuokran ja vuokran, otimme kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen kontollemme, kunnes lapsi täyttää alkuvuodesta 18v. Lisäksi oli tietysti kaikki kodinperustamiseen liittyvät asiat. Sain jonkin verran apuja somen kautta kodinperustamiseen liittyen, tuli pyyhkeitä ja pussilakanoita, astioita. Iso kiitos näistä. Ja sain avun nimenomaan kansalaisilta, en yhteiskunnalta. Nuori saa kodinperustamisen jälkeen kyllä sitten omat tukensa elämiseen, mutta kodin perustaminen nuorelle oli minulle kallista.

Itse saamani avun koskettamana ja hetkellisestä taloudellisesta notkahduksesta toivuttuani olen nyt valmis maksamaan avun takaisin ja se on lahjakortti vähävaraisille. Samalla tässä kampanjassa tuetaan paikallisia yrittäjiä. Win-win. Minulle tulee tuplasti hyvä mieli.

Hyväntekeväisyyttä voi toteuttaa monella tapaa. Facebookissa on monta erilaista ryhmää tähän tarkoitukseen ja netistä löytyy erilaisia vähävaraisia auttavia yhdistyksiä. Itse kuitenkin ilahduin paikalliseen mahdollisuuteen auttaa, jossa on mukana instassit kuten oma seurakunta ja kaupunki. Kannattaa siis seurata myös oman paikkakunnan ilmoituksia, jos siellä vaikka olisi käynnissä jokin vastaava kampanja.

Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti. 🙂

Kommentit (2)
  1. Ihana idea ja kiva, että paikallismediakin innostui!
    Meillä yhdeksänvuotias on tehnyt mummonsa kanssa tonttuoven joulukalenteriksi. Ovelle sitten kerrytetään pitkin vuotta (horror!) kaikenlaista pientä yllätystä pyyhekumeista joulukoristeisiin ja pikkutilpehööreihin. Itse ajattelin selvitä kuvakalenterilla ja Positiivareiden verkkokalenterilla – suosittelen!

    Itse osallistun myös vähävaraisten joulukeräykseen joka vuosi ja hankin kahdelle lapselle/nuorelle toivepaketit Joulupuukeräykseen. Tämä on minusta parasta hyväntekeväisyyttä ikinä.

    Minna

    1. Upeaa. Sulla on kultainen sydän. 💛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *