Makuuhuoneen päivitys

Maanantaita.

Täällä viikonloppu meni vauhdilla. Perjantai ilta on useasti härdelliä, pelkästään sillä kun asetutaan viikonloppumoodiin. Lauantaina käytiin Maskusta tilaamassa uusi keittiönpöytä. La-Su yön olin yövuorossa ja sunnuntain suunnittelin makuuhuonetta uusiksi, kun lepäämisestä ei taas tullut yhtään mitään.

Kun perhe on kotona viikonloppuna ja itse tulen lauantai aamuna yövuorosta, on lepääminen hankalaa. Makuuhuoneessamme ei ole edes ovia mitä vetää kiinni. Vielä.

Vaikka kovasti toivon pääseväni tulevaisuudessa päivätyöhön ja elämään samaa rytmiä muun perheen kanssa, teen kuitenkin vielä määrittelemättömän ajan vuorotyötä opintojen ohessa. Meidän aikuisten makuuhuone on rintamamiestalon ”keskikammari”, jossa ei kyllä ole sitten niin minkäänlaista yksityisyyttä tai rauhaa. Tähän halutaan nyt muutos.

Makuuhuoneen päätyseinään suunniteltiin lankkupaneelia, muut huoneen seinät maalataan valkoisiksi ja yksi iso vaatekaappi puretaan pois kokonaan. Olohuoneen oviaukkoon laitetaan lasilliset pariovet ja keittiöön vievään oviaukkoon väliovi. Kattoon olisi kiva saada pari sisustushirsiparrua, johon voisi laittaa joko spottivalot tai lednauhan. Pistorasioita seiniin tarvitaan lisää. Näissä 1950-luvun rintamamiestaloissa on minimaalinen määrä pistorasioita ja ajan hengessä ne mitä on, ovat yleensä noin puolen metrin korkeudella. En tiedä miksi.

Tyhjensin eilen vaatekaapin ja mies saa sen nyt purkaa. Huoneeseen jää vielä toinen iso kaapisto. Minusta on ihanaa suunnitella kotiin tällaisia päivityksiä. Harvoin saadaan mitään toteutukseen asti, koska nämä maksaa ja raha ei meidän puissa kasva. Puuseppä mieheni osaa onneksi tehdä ja suunnitella käytännön toteutuksessa paljon itse, jossa säästetään kyllä pitkä penni.

Insprioivaa uutta viikkoa joka kotiin.

Kommentit (2)
  1. Tulee varmasti tosi mielekäs makkari! Hyviltä kuulostavat suunnitelmat.

    Minna

    1. Kiitos. Viikon päästä saattaa hyvällä tuurilla olla valmis, mutta viimeistään kahden viikon kuluttua voin laittaa ”jälkeen” kuvia. Huomenna ostetaan ovet ja niitä on kauppiaalla varastossa. Kaappi purettiin tänään. Vielä pitää paneelit tilata ja hankkia maalipurkit. Kyl se siit sit. Tosi jännittävää. 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *