45 jätskipalloa

Ai että tekee mielesi jotain naposteltavaa? Jotain pientä purtavaa ja mutusteltavaa elokuvan ajaksi, kirjan lukemisen lomaan tai ihan muuten vain harrasteeksi?

No, tässäpä yksi huurteinen ja terveellinen välipalavinkki: jäiset viinirypäleet. 

frozen-grapes-healthy-snack.jpgfrozen-grapes.jpg

Jäädytetyt viinirypäleet ovat kuin minikokoisia mehujäätelöitä, joita on hauska napsia makeannälkään ja raikastukseksi. Yhtä viinirypälerasiaa on hyvä pitää pakastimessa esimerkiksi leffailtojen varalle. Kelien lämmetessä mehukkaat jääpallerot ovat melkoisen mahtesuja välipaloja tai tarjoiltavia. Herkuttelun lomassa tulee saaneeksi muun muassa huimasti antioksidantteja ja suojaa sydämelle.

frozen-green-grapes.jpg

Jäisistä viinirypäleistä syntyy kätevästi myös hyvää tekevä hedelmäinen mehujäätelö:

Rypälesorbetti

1 rasiallinen luomuviinirypäleitä
1 tl hunajaa
1/2 tl vaniljauutetta

Pese rasiallinen luomuviinirypäleitä huolella, jotta saat rypäleiden pinnalla usein olevan ikävän maun pois. (Käytä vain luomulaatuisia rypäleitä, jotta vältyt muissa rypäleissä käytetyiltä myrkyiltä, jotka läpäisevät rypäleen ohuen kuoren, eivätkä tästä syystä lähde pesemällä.) Huuhtelut jälkeen kuivaa rypäleet. Laita tertut pakastimeen ja pakasta noin tunnin ajan. Soseuta jäiset rypäleet tasaiseksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja aitovaniljajauhe. Annostele kulhoon ja nauti.

grape-ice-cream.jpg

Näin yksinkertaista se voi parhaimmillaan olla.

♥ Virpi 

Hyvinvointi Hyvä olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.