45 jätskipalloa

Ai että tekee mielesi jotain naposteltavaa? Jotain pientä purtavaa ja mutusteltavaa elokuvan ajaksi, kirjan lukemisen lomaan tai ihan muuten vain harrasteeksi?

No, tässäpä yksi huurteinen ja terveellinen välipalavinkki: jäiset viinirypäleet. 

Jäädytetyt viinirypäleet ovat kuin minikokoisia mehujäätelöitä, joita on hauska napsia makeannälkään ja raikastukseksi. Yhtä viinirypälerasiaa on hyvä pitää pakastimessa esimerkiksi leffailtojen varalle. Kelien lämmetessä mehukkaat jääpallerot ovat melkoisen mahtesuja välipaloja tai tarjoiltavia. Herkuttelun lomassa tulee saaneeksi muun muassa huimasti antioksidantteja ja suojaa sydämelle.

Jäisistä viinirypäleistä syntyy kätevästi myös hyvää tekevä hedelmäinen mehujäätelö:

Rypälesorbetti

1 rasiallinen luomuviinirypäleitä
1 tl hunajaa
1/2 tl vaniljauutetta

Pese rasiallinen luomuviinirypäleitä huolella, jotta saat rypäleiden pinnalla usein olevan ikävän maun pois. (Käytä vain luomulaatuisia rypäleitä, jotta vältyt muissa rypäleissä käytetyiltä myrkyiltä, jotka läpäisevät rypäleen ohuen kuoren, eivätkä tästä syystä lähde pesemällä.) Huuhtelut jälkeen kuivaa rypäleet. Laita tertut pakastimeen ja pakasta noin tunnin ajan. Soseuta jäiset rypäleet tasaiseksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja aitovaniljajauhe. Annostele kulhoon ja nauti.

Näin yksinkertaista se voi parhaimmillaan olla.

♥ Virpi 

Kommentit

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

OMG. Tätä en olisi keksinyt itse. Ihan mahtavaa! Mitähän kaikkia hedelmiä voisikaan pakastaa sorbetiksi? Persikoita, nektariineja, luumuja?

Jatta (Ei varmistettu)

Kiva sekä niin herkullinen idea! Täytyy kokeilla ja myöskin muista hedelmistä, joten kesällä on mistä herkutella jätskin sijaan :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mietin ihan samaa, että pitää tehdä oikein testiajot ja katsoa mistä hedelmistä saa maittavimmat sorbetit.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ehdottomasti. Itselläni tuli tuosta sorbetin mausta vähän mieleen Pommac-mehujää. Sehän on tehty mm. omenoista ja rypäleistä. Ehkä jos sekaan olisi vielä heittänyt omppua, niin olisi tullut lähes täydellinen imitaatio. 

Erika (Ei varmistettu)

Hei! Ihan aiheeseen liittymätön kysymys: Mistäköhän se ammatinvalinta-/kiinnostuksenkohdetesti löytyy, jota joskus kauan sitten jossain postauksessa kehuit? Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa teknistä alaa ja motivaatio on nollassa kun en koe alaa omakseni, mutten tiedä mitä muutakaan haluaisin tehdä. Olen tehnyt ammatinvalintatestejä netissä, mutta tulokset ovat kovin ristiriitaisia, yhdestä sain jopa tulokseksi "sinulle sopivinta ammattia ei voitu määrittää, ilmeisesti et ole vielä löytänyt kiinnostuksenkohteitasi". Opintopsykologille joka tapauksessa olen menossa, mutta sitä odotellessa kokeilen kaikkea muuta :D

mau (Ei varmistettu)

banaania pakastamalla ja soseuttamalla saa ihan jäätelön oloista, superhyvää jäätelonkorviketta!

sa (Ei varmistettu)

Vinkki: käyttäkää luomuviinirypäleitä; viinirypäleet sisältävät ihan mielettömän määrän myrkkyjä. Sama siis rusinoissa. Eli itse en uskalla ostaa muuta kuin luomua mitä viinirypäleisiin ja rusinoihin tulee, en ainakaan lapselleni halua muuta tarjota. (tietty sama pätee kaikkiin hedelmiin ja kasviksiin, mutta viinirypäleet on pahin myrkkycocktail, eli vaikka ei muuten luomua suosisi niin tässä kohtaa kannattaisi).

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hyvä kun pointtasit! Korostankin aina viinirypäleiden kohdalla tuota luomua. Lisäsin vielä tarkennuksen.
Itsellänikin tulee vatsa tosi kipeäksi "perusrypäleistä", ja lisäksi kun tuo rypäleen kuori on niin ohut, niin siinä ei pesut paljon auta, kun myrkyt ovat siellä sisälläkin.

Em (Ei varmistettu)

Hei.. :) Täytyy myöntää että eka aattelin että nääh, jäädytetyt viinirypäleet ei voi olla niin hyviä ku jätski (ja kaipasin nähdä kuvan 42 kermajäätelöpallosta..) mut nää on ihania ja nyt pienen kipollisen loputtua iski himo saada lisää :D Kiitos vinkistä ja ihanista kuvista ! <3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heh, no onneksi et antanut ennakkoluulon estää kokeilua. Ole hyvä ja kiitos palautteesta!

Kommentoi