Myslin murusia sängyssä

Rakastan myslejä. Haaveideni keittiössä on iso hylly täynnä lasipurkkeja, joista löytyy useita myslimakuja eri koostumuksilla ja mausteilla. Unisina talviaamuina mieli ja keho heräisivät lämpöisesti aprikoosilla, inkiväärillä ja kardemummalla maustetulla myslillä, romanttisina päivinä suuhun sujahtaisi kuivatuilla marjoilla, manteleita ja ruusulla sulostettua sekoitusta ja hedelmän kaipuuseen jonkin myslin seasta löytyisi kuivattua omenaa, viikunaa ja taatelia.

 

Tänään aamulla pikkukeittiömme pikkuhyllystä löytyi vain yksi pieni myslipaketti, jonka makumaailma ei aivan istunut sen hetkisiin fiiliksiini, eikä sointunut jo tekemäni smoothien makuihin. Siispä päätin valmistaa nopeasti oman gluteenittoman myslisekoituksen, heittämällä blenderiin cashewpähkinöitä, manteleita, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä, surauttamalla ne muutamalla sykäyksellä rouheeksi, lisäämällä sekaan tattari- ja hirssihiutaleita sekä rusinoita ja maustamalla sekoituksen raakakaakaomassasta rouhimillani suklaapaloilla ja aroniamarja-mustikka-marjajauheella. nami. Sekoitus rimmasi mukavasti luomumarjasekoituksesta, banaanista, tocotrienolsista, vanilja- ja ruusu-uutteesta tekemäni smoothien kanssa (jonka terästin muutamalla tipalla fytoplanktonia). Mysliä tulikin sitten nautittuja sänkyyn katetun aamiaisen aikana muutama satsi.

 

Suosittelen testaamaan. Mysleistä saa mahtavasti hyviä kuituja ja rasvoja, etenkin kun ne tekee itse, eikä sorru kaupan sokeripommeihin. Vielä kun raaka-aineena käytetyt pähkinät ja siemenet on ostanut tiiviisti pakattuina ja muistanut säilyttää ne jääkaapissa, jolloin niiden rasvat eivät ole härskiintyneet, niin kyllä kelpaa rouskutella.

 

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.