Anna kaiken kiertää

Kirjoitin taannoin tunteiden vapauttamisesta ja emotionaalisesta takertumattomuudesta. Tietynlaista irti päästämisen ajatusmallia pyrin toteuttamaan myös materiaalisella tasolla.

 

Jos jokin kotonani oleva esine aiheuttaa minussa kielteisiä tunteita, en pidä sen ulkomuodosta, se on huono käyttää tai se muuten vain värähtelee ikävällä taajuudella, panen sen kiertoon.

 

Jos en ole käyttänyt jotain esinettä tai asiaa lainkaan kokonaiseen vuoteen, eikä minulla ole siihen suurta tunnesidettä, panen sen kiertoon.

 

Jos säilytystila ei riitä, en sullo tai hanki lisää hyllyjä, lokerikkoja tai kaappeja, vaan panen tavaraa kiertoon.

Ihannetilanteessa kaikki kotoani löytyvät asiat palvelisivat jotain tarkoitusta ja olisivat ilo aisteille. Ihannetilanteessa kotini varasto- ja säilytystilat olisivat ilmavia ja sisältäisivät vain itselleni oikeasti tärkeitä asioita.

 

Niin, tämä kaikkihan on nimenomaan ideaalia johon pyrin, ei suinkaan vielä täysin käytännön todellisuuttani.

 

Vaikka olen noin kymmenessä vuodessa käynyt läpi noin kymmenen muuttoa ja onnistunut joka siirrossa karsimaan liikoja painolasteja, seulottavaa löytyy edelleen. Etenkään kellarimme kanahäkki ja vaatehuoneen hyllyt eivät aivan edusta sitä eteerisen väljää esimerkkiä, mitä toivoisin niiden edustavan, ja kirjahyllystämme löytyy makuuni turhan tiiviiseen ängetty pataljoona pölyyntyviä opuksia.

Pieni mutta ponteva minimalisti minussa on kuitenkin nyt päättänyt ottaa jälleen uuden askelen kohti ilmavaa ideaaliani ja Suuri Karsinta on alkanut.

 

Ja huis, näin lähtevät uusiin seikkailuihin vaatteet, jotka ovat ”ihan kivoja”, mutta jotka eivät jostain syystä koskaan tunnu päivän tunnelmaan sopivilta, korut, joita ihastelen, aina kun ne sattuvat korurasioita penkoessa käsiin, mutta eivät koskaan jää ylle ja kengät, jotka eivät enää tunnu luonnikkailta tämän hetkisen polkuni kulkemiseen sekä muut unohtuneet tai käyttöään liian pitkään odottaneet esineet.

Syksyisessä tarmokkuudessani haastan myös Sinut samanmoiseen projektiin.

 

Käy läpi omaisuutesi, karsi pois käyttämättömät tavarat ja asiat joista et pidä, lahjoita ne eteen päin, vie kierrätykseen tai myy kirpputorilla. Pöllytä energiat liikkeelle ja tee tilaa. Päästämällä irti tavaroista, joihin olet muodostanut tietynlaisen riippuvuussuhteen lähetät maailmankaikkeudelle positiivisen viestin, näin uskon. Kun et enää ripustaudu vanhoihin tavaroihin, eikä sinun ei tarvitse varastoida asioita ”pahanpäivän varalle”, koet vapautumista ja luot elämääsi tyhjiön sellaisia asioita varten, jotka oikeasti palvelevat sinua tässä elämäsi hetkessä.

 

Annetaan kaiken kiertää ja uusien, ihanien asioiden virrata elämiimme.

 

♥ Virpi

 

pst, omia kiertolaisiani voi muuten tulla kurkkaamaan huomenna klo 11-16 Kennel Helsingin ravintolapäivän tempauksesta Kennelin Kirppu & Pehmy. Luvassa muun muassa myös edullisia ja makoisia smoothieita ja mainos-/leffatuotannoista ylijääneitä kamoja.

 

pst2, kuten kuvista näkyy, innostuin myös karsimaan hieman hiuksiani ja päästin irti vanhasta latvakasvustostani Dandyn ihanan Sumin avustuksella. Samalla rytinällä päästin irti myös pinttyneestä tavastani ostaa vain valkoisia tai pastellisävyisiä kukkia ja hankin kimpun mahtavan vereviä ruusuja. eläköön uusiutuminen!

 

pst3, lisää hyviä vinkkejä tavaroiden raivaamiseen, tilan tekemiseen ja elämän helpottamiseen löytyy mm. Arkijärki-blogista.
 

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (8)
  1. Jenni / Arkijärki.net
    21.8.2012, 14:32

    Kiva kun linkkasit blogiini, ja sanoisin myös että erittäin hyvä projekti! Se on jännä, miten jatkuvasti törmää tavaroihin, joita ei oikeastaan tarvitse. Minäkin törmäilen sellaisiin vähän väliä, vaikka karsinkin tasaiseen tahtiin koko ajan. Tänä syksynä on teemana vintin raivaus, sillä se on päässyt pikkuisen tukkoon… 🙂

  2. Jotenkin ihanan raikas postaus :—-)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *