Boom chaga boom

Käsi ylös kuka on kuullut pakurikäävästä. Toinen käsi ylös, jos olet kuullut henkilöstä nimeltä Jaakko Halmetoja. Mikäli kummatkin kätesi tai toinen niistä lepää vielä näppiksellä, niin klikkaapa tätä linkkiä: www.jaakkohalmetoja.com.

Muut voitte antautua kädet ylhäällä seuraavalle postaukselle. No ei vaiskaan, rentouttakaa ihmeessä raajanne.pakurikaakao.jpg

Syy miksi kyselin tietämystänne pakurista ja Jaakko Halmetojasta on se, että sain viime viikolla kyseiseltä herralta hänen kirjoittamansa kirjan pakurikäävästä. En aio tässä postauksessa uppoutua Halmetojan esittelyyn, enkä erityisen syvällisesti pakurikäävän terveysvaikutuksiin, tai ainakaan niin syvällisesti kuin aihe ansaitsisi. Ne tiedot löytyvät alussa mainitsemani linkin takaa.

Voin kuitenkin lyhyesti mainita, että pakurikäävällä on ihan valtaisia terveysvoimia, joista Halmetojalla on valtaisia tietomääriä, kuten hänellä on niin monesta muustakin ravintoaiheesta. Jaakko on tosiaan henkilö, jonka puuhia kannattaa seurata, mikäli on lainkaan kiinnostunut hyvinvointi- ja ravintoasioista. Ja mikäli ei ole, niin silloin miehen juttuihin kannattaa perehtyä sitä suuremmalla syyllä.

kotimainen-pakuri.jpg

Ja sitten itse kirjaan.

Pakurikääpä-kirja on mukava kombo sekä tieteellistä tutkimusdataa että kansanperinteinä kulkenutta tietoutta ja ihmisten kokemuksia. Mukana on tietoa pakurin, kansainväliseltä nimeltään chagan käyttöhistoriasta, terveysvaikutuksista ja eri valmistustavoista, kuten teejuomista ja tinktuuroista  + helppoja reseptejä pakurin hyödyntämiseen.

Olin odottanut pakurikirjan valmistumista hanakasti siitä asti kun kuulin sellaisen olevan tekeillä. Olen käyttänyt pakuria jo parisen vuotta ja tiesin pakurikäävästä toki jonkin verran, mutta tiesin, etten ollut perillä puolistakaan sen suomista mahdollisuuksista. 

No nyt olen, ainakin melkoisen hyvin. Tiedän muun muassa, että pakurikääpää on käytetty vuosisatoja kansanlääkinnässä muun muassa Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Pohjois-Amerikan ja Kanadan intiaanikansojen keskuudessa. Tiedän, että pakuritee on vahvasti antioksidanttista, tehokkaasti elimistöä emäksisöivää ja että pakuria kannattaisi nauttia ainakin kolmisen kuppia päivässä, kätevimmin tuo määrä tulee nautittua smoothien pohjanesteenä. Tiedän myös kuinka pakurista voi valmistaa kasvovoidetta ja jopa miten sillä voi värjätä vaatteita.

Ennen kaikkea tiedän suositella pakurikirjaa kaikille, keitä koskettavat vaivat, kuten Chronin tauti, vatsa- ja nivelongelmat, ihovaivat, kuten psoriasis, alhainen immuniteetti tai syöpä. Viimeistään nyt voin todella suositella pakurin päivittäistä nauttimista edellä mainittujen ongelmien kanssa painiville, ja muillekin vastuskykyä, tarmoa ja elinvoimaa kaipaaville.pakurikääpä-kirja.jpg

Itse testasin heti kirjassa ollutta pakurikaakaoreseptiä. Vau. Fiilis oli maun puolesta vähän sama kuin olisi nauttinut täyteläisen kaakaon ja kanelisen korvapuustin yhtä aikaa, paitsi että herkuttelun jälkeen olo on vahvan elinvoimainen, eikä nuutuneen pöhöttynyt.

Muuntelin tosin ohjetta vähän, käytin cashew-pähkinöiden tilalla manteleita, skippasin ruusunjuuren, macan ja lakkakääpäuutteen, niiden puuttuessa, ja käytin muutenkin hieman eri annosmääriä. Runko ja yleisfiilis pysyivät silti samana.

Chocolove Chai Chaga Boom

0,5 litraa haudutettua pakuriteetä

Iso kourallinen manteleita

Kukkurallinen ruokalusikallinen raakakaakaojauhetta

1 rkl chia-siemeniä

2 cm pala inkivääriä

½ tl kaardemummaa

½ tl kanelia

1 rkl hunajaa

Lisää noin ruokalusikallinen jauhettua pakuria noin puoleen litraan vettä. Kiehauta ja keitä noin 30-60 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä haihtuneen nesteen tilalle. Kaada lämmin tee siivilän läpi tehosekoittimeen ja lisää loput ainekset. Sekoita täydellä teholla noin 30 sekuntia, kaada mukiin ja nauti. 

give-light-to-people.jpg

Jos tämä postaus vaikutti mielestäsi mainokselta, niin osuit oikeaan, tämä oli mainos. Vilpittömin sydämin ja lämpöisin ajatuksin kirjoittamani mainos, jota en tehnyt siksi, että sain kirjan ilmaiseksi, enkä myöskään erityiskauniin omistuskirjoituksen takia, vaan siksi, että uskon kyseisen kirjan lukemisen tai ainakin pakurikäävän nauttimisen voivan kohentaa monen lukijani hyvinvointia. 

Toivottavasti siis kiinnostuit, innostuit ja hörpit pian itsekin pakuria kaakaoviiksissä hymy huulilla.

♥ Virpi

Kommentit (27)
  1. Sunnuntairetkeilijä
    2.2.2016, 11:21

    Kiva, että löytyy muitakin pakurikääpään hurahtaneita. 🙂 ”Löysin” sen vasta muutama vuosi sitten, mutta nyt olen koukussa. 🙂 Olen juonut peruspakuriteetä, mutta tämä sinun ohjeesi pitää heti kokeilla! Postasin pakurista itsekin: Pakurikääpä

  2. Jaakko on niiin suloinen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *