Bug off!

Jos satut tänä kesänä kanssani hajuetäisyydelle ja mietit, että mikä onkaan tuo eksoottinen parfyymi, johon tämä madam on itsensä verhonnut, niin voin paljastaa sen nyt: Tuoksuni on niinkin seksikäs kuin hyttyskarkote.

Ei kuitenkaaan mikä tahansa ohvi, vaan itsetekemäni hyttyskarkote, joka syntyy luonnon omista ötökkähäätäjistä.

Tavan hyttysmyrkkyjä en suostu rakkaalle hipiälleni valelemaan, ja syitä siihen löytyy esimerkiksi eräästä HaLon vanhasta postauksesta, joka löytyy täältä. Mutta näin tiivistetysti todettakoon, että sana myrkky ei ole lainkaan liiottelua kyseisistä litkuista puhuttaessa, mutta se ei liene yllätys kenellekään.

natural-mosquito-repellent.jpg

Koska olen kuitenkin hyttysten mielestä äärettömän mehukas mimmi ja samaan aikaan herkkä saamaan todella räikeäksi paisuneita paukamia, niin jonkinlainen karkote tulee tarpeeseen. Tästä syystä kasasin oman hyttyskarkotteeni eteerisistä öljyistä ja vaniljauutteesta. Jokaista näistä aineksista käytetään yksistäänkin hyttysten häätämiseen, mutta ajattelin että yhdistämällä voimat saan aikaiseksi kunnon panssarin. Suihke pääsee todelliseen testiin ensi viikolla lähtiessämme maaseutumatkailemaan. Pitäkää varanne Ahvenanmaan ja Oulun verenimijät!

 Bug off! -luonnollinen & myrkytön hyttyskarkote

3 rkl Vaniljauutetta

15 Tippaa eteeristä laventeliöljyä

15 Tippaa eteeristä sitronellaöljyä

5 tippaa tea tree – eli teepuuöljyä

Vettä

(Noin 0,5 dl pulloon)

Lisää kaikki ainekset suihkepulloon, ravista ja suihki iholle. Voit myös käyttää tavallista pientä pulloa, josta aine levitellään iholle esimerkiksi vanupalleron avulla. Jotta tehot olisivat mahdollisimman hyvät, suihki ainetta iholle tarpeeksi usein, esimerkiksi tunnin välein. Muista etenkin sykkivät kohdat, kuten kaula, ranteet ja nilkat.

Tässä on muuten myös aika kiva kesävieminen erilaisiin rämekköihin, joissa suomalaiset ihmiset ja hyttyset viihtyvät kesäisin. Ensimmäiset ilahtuvat ja jälkimmäiset nuivaantuvat varmasti.

Älä siis huido, vaan bug off!

♥ Virpi

 

Kommentit (20)
  1. Hyttyskarkotin Sisätiloihin | Ginga Uutiset 2020
    20.5.2020, 13:27

    […] Bug off! – Kiitos hyvää | Lily – Jos satut tänä kesänä kanssani hajuetäisyydelle ja mietit, että mikä onkaan tuo eksoottinen parfyymi, johon tämä madam on itsensä verhonnut, niin voin paljastaa. […]

  2. Hei, minkä nimistä ja mistä ostit eko hyttysmyrkkyä Thaimaasta?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *