Chips gone good

Rrrousk. Sainpas vihdoin kokeiltua tätäkin klassikkoreseptiä, jota jokaisen itseään kunnioittavan terveyshörhön täytyy testata. Kaalisipsit, saanen esitellä.

Tiedän, kuulostavat ihan liian terveellishenkisiltä ollakseen oikeasti maukkaita, mutta kokeilepa huviksesi ja ylläty positiivisesti. Fiilis on tavallaan kuin söisi syksyisen kuivia puunlehtiä, mutta maku stemmaa pitkälti perinteisistä perinteisimmän turvaruuan, sipsien kanssa.

Valmistin ensimmäisen satsin peruskaavan mukaan, pelkällä oliiviöljyllä ja merisuolalla höysettynä. Toinen pellillinen (joka muuten valmistui alle vartti edellisen satsin jälkeen, kulhon tyhjennyttyä) sai juustomaista lisämakua ravintohiivahiutaleista.

Seuraavalla kerralla ryhtyessäni sipsitehtailuun ajattelin kokeilla jotain tämän kaltaista. Kaalin ravintoarvot saa pysymään huipussaan kun kovan luokan uunipöhättämisen sijaan valmistaa sipsit kuivattamalla kaalilehdet kuivurissa tai noin 45 asteisessa uunissa 12 tunnin ajan uuninluukku raollaan.

kaalisipsit.jpg

kale-chips.jpg

Kaalisipsit

Iso nippu lehtikaalia

2 rkl oliiviöljyä

½ tl merisuolaa tai maun mukaan

+valinnaisia mausteita, kuten ravintohiivaa juustoista makua antamaan.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese lehtikaali ja kuivaa se erityisen huolellisesti, esimerkiksi puristelemalla talouspaperilla. Mikäli lehdet jäävät kosteiksi, tulee sipseistä sitkeitä. Revi lehdistä sipsinkokoisia paloja. Käytä vain lehtiosat, älä paksuja varsiosia. Laita kulhoon oliiviöljy ja mausteet ja pyörittele kaalinlehtipaloja mausteseoksessa. Levittele palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 5 minuutta, kääntele paloja ja paista vielä 5 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapsakoita ja ruskeahkoja reunoista. Mikäli sipsit tuntuvat vielä pehmeiltä, kuivata niitä lisää paistamalla, kunnes niistä tulee paperimaisen hauraita ja rapisevan ohuita.

♥ Virpi

Kommentit (12)
  1. Oi näitä pitänee kokeilla perjantaina itsekin!!:)

  2. Moikka, nyt kun syksy on selkeesti tullu ja talvikin jossain vaiheessa tulee, niin tekisistö jossain vaiheessa jutun ruuista, jotka piristäis syksyn ja talven pimeydessä? Oon ajatellu et Sanasol (D-vitamiini) pitää kohta taas ottaa käyttöön, mut ois kiva tietää jotain muutakin, mikä piristäis.

    1. Kiitos ideasta. Laitan hautumaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *