Hellää velliä vatsavaivaiselle

Kiitos hyvää

Sain sunnuntai-iltana ristikseni epätoivotun vieraan, kun kimppuuni hyökkäsi ilmeisesti jostain syömästäni ruuasta pöpö, joka piinasi minua noin vuorokauden kovan ruokamyrkytyksen muodossa. Olo on vieläkin hieman huojuvainen, mutta vahvasti valoa kohti taaperretaan.

 

Vatsavaivoihin olen saanut toimivan ruokaohjeen viime viikon raskauspostauksessani mainitsemaltani akupunktiolääkäri Yulan Niulta, ja koska tiedän niin monen kärsivän mitä ailahtelevimmista vatsaoireista, ajattelin jakaa tämän melko askeettisen mutta toimivan, perinteiseen kiinalaiseen ruokavalioon nojaavan reseptin kanssanne. Kuulin myös päivystykseen soitettuani, että nyt on kovasti liikkeellä vatsatautia, joten siihenkin hätään tämä on mitä mainioin apuri.

 

Vatsavaivaisen riisivelli

1l vettä
1,5 dl puuroriisiä, villiriisiä tai japanilaista riisiä
¼ tl ruokasoodaa

Kiehauta vesi ja lisää riisit, keitä hiljalleen piiiitkään eli noin tunti ja lisää joukkoon riisivelliä alkalisoivaa eli emäksisöivää ruokasoodaa. Itse lisäsin joukkoon myös ripauksen mineraalirikasta, puhdistamatonta merisuolaa, vaikka se ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulukaan. Nauti vetisenä vellinä aamulla ja päivän mittaan, mikäli vatsavaivasi ovat kovat.

 

Riisivelli on äärimmäisen hellä ruuansulatussysteemille, rauhoittelee kimpaantunutta vatsaa ja antaa vatsalaukun sekavuustilan palautua luonnollisesti. Muista myös, että vatsan ollessa epäbalanssissa kannattaa välttää etenkin vahvoja ja tulisesti maustettuja ruokia, happaman makuisia ruokia ja alkoholia.

 

Eli sellainen hoitava puuroresepti tällä kertaa. Voisin kohta varmaan perustaa erillisen puuroblogin, kun nämä näyttävät nyt olevan niin vahvasti kutsumusjuttuni.

♥ Virpi

Kommentit

Pirkko (Ei varmistettu)

Heippa Virpi! Kurja kuulla, että olet sairastellut. Kovasti voimia sinulle! Kiitos myös viestistäsi, vastailen sinulle pian.

emma (Ei varmistettu)

Tosi kiva kun jaksat jakaa meille lukioille näitä erilaisia puuroreseptejä! Tollaset eri variaatiot yhestä aiheesta ,niinkun nyt vaikka just puurosta, tekee arjesta paljon mukavampaa kun ei oo aina sitä samaa ja on paljon mukavampaa opetella kohti terveellisempää elämäntapaa kun on monia reseptejä mistä valita. Toivotan myös pikaista paranemista vatsavaivoista !

Jenna (Ei varmistettu)

Hei Virpi ja kiitos ihanasta blogista! Olen lukenut sitä alusta asti ja siitä on tullut yksi suosikeistani.

Minulla olisi yksi postaustoivomus, voisitko kirjoitella omista ihonhoitotuotteistasi ja rutiineistasi?:) se on todella kiinnostava aihe ja uskon että monia kiinnostaa se!

Kiitos paljon ihanasta blogista ja onnellista odotusaikaa:)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos kommenteista armaat! Vatsavaivat jäivät onneksi kovin lyhytaikaisiksi ja nyt tepastellaan jälleen tomerana. Jenna, hyvä toive, kauneusjutuista tulossa asiaa... joskus tämän vuoden puolella ainakin. :D

Kaylyn (Ei varmistettu)

Four score and seven mniuets ago, I read a sweet article. Lol thanks

lthbemqhi (Ei varmistettu)

Egyuw0 hlznurauxrlj

mxbbqeqtij (Ei varmistettu)

nYyl2B uhjrvpbrwytt

mxbbqeqtij (Ei varmistettu)

nYyl2B uhjrvpbrwytt

Kommentoi