Hellää velliä vatsavaivaiselle

Sain sunnuntai-iltana ristikseni epätoivotun vieraan, kun kimppuuni hyökkäsi ilmeisesti jostain syömästäni ruuasta pöpö, joka piinasi minua noin vuorokauden kovan ruokamyrkytyksen muodossa. Olo on vieläkin hieman huojuvainen, mutta vahvasti valoa kohti taaperretaan.

 

Vatsavaivoihin olen saanut toimivan ruokaohjeen viime viikon raskauspostauksessani mainitsemaltani akupunktiolääkäri Yulan Niulta, ja koska tiedän niin monen kärsivän mitä ailahtelevimmista vatsaoireista, ajattelin jakaa tämän melko askeettisen mutta toimivan, perinteiseen kiinalaiseen ruokavalioon nojaavan reseptin kanssanne. Kuulin myös päivystykseen soitettuani, että nyt on kovasti liikkeellä vatsatautia, joten siihenkin hätään tämä on mitä mainioin apuri.

 

Vatsavaivaisen riisivelli

1l vettä
1,5 dl puuroriisiä, villiriisiä tai japanilaista riisiä
¼ tl ruokasoodaa

Kiehauta vesi ja lisää riisit, keitä hiljalleen piiiitkään eli noin tunti ja lisää joukkoon riisivelliä alkalisoivaa eli emäksisöivää ruokasoodaa. Itse lisäsin joukkoon myös ripauksen mineraalirikasta, puhdistamatonta merisuolaa, vaikka se ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulukaan. Nauti vetisenä vellinä aamulla ja päivän mittaan, mikäli vatsavaivasi ovat kovat.

 

Riisivelli on äärimmäisen hellä ruuansulatussysteemille, rauhoittelee kimpaantunutta vatsaa ja antaa vatsalaukun sekavuustilan palautua luonnollisesti. Muista myös, että vatsan ollessa epäbalanssissa kannattaa välttää etenkin vahvoja ja tulisesti maustettuja ruokia, happaman makuisia ruokia ja alkoholia.

 

Eli sellainen hoitava puuroresepti tällä kertaa. Voisin kohta varmaan perustaa erillisen puuroblogin, kun nämä näyttävät nyt olevan niin vahvasti kutsumusjuttuni.

♥ Virpi

Kommentit (10)
  1. PLYJuy , [url=http://sneuwzybsdhi.com/]sneuwzybsdhi[/url], [link=http://njhuseulbbma.com/]njhuseulbbma[/link], http://rkvfyjmaxdtg.com/

  2. nYyl2B uhjrvpbrwytt

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *