Hengityskoulu – Osa 3

Aikaisempiin hengityskoulun oppitunteihini ei ole liiemmin tipahdellut kommentteja, mistä voisi äkkinäisempi vetää tiettyjä johtopäätöksiä kyseisten postausten uppoamisesta kohdeyleisöön, mutta koska olen päättänyt olla harjoittamatta moisia ylianalysointeja, niin jatkan valitsemallani tiellä. Eli eikun pakkotuputuksella kansa hyvään happeen!

Tässä tiistai-illan kunniaksi kunnon huohotusta. En ehkä suosittele tätä harjoitusta tehtäväksi juuri ennen nukkumaanmenoa, mutta joskus sumean ajattelun tai toisaalta liian ajatusten pyörittelyn yllättäessä voit palautella mieleen tänään oppimasi. Harjoituksen tarkoituksena on lisätä aivojen hapensaantia nopeasti ja tehokkaasti. Kun aivot saavat happea, ne lopettavan yltiöpäisen pähkäilyn ja alkavat tuntea. Ne tajuavat, ettei kroppaa uhkaakaan tukehtuminen, jolloin niiden ei tarvitse stressata, ajatukset selkiytyvät ja oleminen helpottuu.

 

Voimahengitys aka yhden minuutin mediataatio

Sulje silmät, hengitä voimakkaasti ja nopeasti koko keuhkoilla nenän kautta sisään ja ulos. Sisään- ja uloshengityksen tulee molempien kestää alle sekunnin. Kolmenkymmenen sekunnin jälkeen lopeta voimahengitys, rauhoitu ja hengitä hitaasti sisään ja ulos kolmenkymmenen sekunnin ajan. Voit tehdä harjoituksen muutamia kertoja päivän aikana, tarpeen vaatiessa.

 

Tässä vielä linkit aikaisempiin hengityskouluihin:
Hengityskoulu Osa 1 
Hengityskoulu Osa 2 

 

Seuraavaan kertaan, Pitäkää ilmanvaihtonne vahvana.

♥ Virpi

(kuva:katrinbragad.blogspot.com)

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (8)
  1. Linkit aiempiin hengityskouluihin osat 1 ja 2. Eivät toimi.
    Tämä kolmas vaikuttaa erittäin tehokkaalta. Kiitos.

  2. hosuli.blogspot.com
    29.9.2011, 14:47

    Hyviinkään juttuihin ei tule aina kommentoitua, vaikka ehkä kannattaisi. 🙂 Joka tapauksessa: ne kaksi aiempaa osaa ovat olleet varsin kiinnostavia. Osan neuvoista olen jo ottanut käyttöönkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *