Hymyn jälkiä

wrinkles-should-merely-indicate-where-smiles-have-been_0.jpg♥ Virpi

Kommentit (12)
  1. Hei!

    Minne on kadonnut postaus, jossa oli neljän kakun reseptit sieltä vanhasta blogista? En ainakaan onnistunut niitä löytämään??? Kovasti niitä kaipailen!

    1. Moi!

      Ihanaa että kakkujani kaipaillaan!

      Mokailin tosiaan sen vanhan postauksen siirron kanssa, ja menin sen poistamaan, enkä saa sitä enää palautettua, muuten kuin uudelleen postaamalla, minkä ehkä teenkin.

      Mutta täältä tulisi nyt tähän hätään ko. kakkukimara:

       

      Pakkasen puraisema banaanikakku (gluteeniton, maidoton, sokeriton)

      Pohja:

      1, 5 dl Mantelijauhetta tai itse jauhettuja manteleita

      1,5 dl Kookoshiutaleita

      2 rkl Kotimaista luomuhunajaa

      ½ tl Merisuolaa

      Kuorrute:

      3 Kypsää luomu banaania

      1 dl Mantelijauhetta tai itse jauhettuja manteleita

      1 rkl Kotimaista luomuhunajaa

      1 sitruunan mehut

      1 tl vaniljauutetta (tai vaniljajauhetta)

      Hyppysellinen merisuolaa

      5 rkl kookosöljyä

      + 1 tl soijalesitiiniä (valinnainen)

      Sekoita mantelijauhe tai itse hienoksi jauhamasi mantelit kookoshiutaleiden, hunajan ja suolan kanssa tasaiseksi massaksi esimerkiksi blenderissä tai monitoimikoneessa. Kaada seos piirasvuokaan. Itse käytin halkaisijaltaan 18 cm kokoista vuokaa. Mikäli käytät irtoreunaista piirasvuokaa, leikkaa vuoan pohjalle pohjan peittävä ympyränmuotoinen pala leivinpaperia, jotta saat siirrettyä kakkusi myöhemmin helposti tarjoiluastiaan.

      Sekoita banaanit ja mantelijauhe esimerkiksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon hunajaa, sitruunamehu, vaniljauute ja merisuola sekä halutessasi soijalesitiini lisää täyteläisyyttä antamaan. Sekoita ainekset mahdollisimman hienoksi, jotta seoksesta tulee tasaista ja kuohkeaa. Maista seosta ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sitruunamehua tai suolaa, mikäli seos maistuu liian makealta. Sulata kookosöljy vesihauteessa pehmeäksi tai juoksevaksi. Kaada kookosöljy muiden ainesten sekaan blenderiin ja sekoita pienellä teholla seos tasaiseksi. Kaada täyteseos vuokaan pohjataikinan päälle. Tasoita lusikalla.

      Laita vuoka pakkaseen noin tunniksi. Kakun jähmetyttyä aseta se tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja/tai mantelijauhetta. Tarjoile kakku kohmeisena ja säilytä ylijäävä osa mieluusti pakkasessa, jotta kakku ei pehmene liikaa jääkaapissa.

      RUUSUKAKKU (raaka, maidoton, gluteeniton, sokeriton)

      Pohja:

      3 dl manteleita

      6 tuoretta taatelia

      2 rkl raakakaakaojauhetta

      Ripaus ruususuolaa

      Suuklaanapit & suklaatäyte

      2 dl kaakaovoita

      5 rkl raakakaakaojauhetta

      ripaus ruususuolaa

      2 rkl kotimaista hunajaa

      + suklaatäytteeseen

      1 rkl tocotrienolsia eli riisinlesejauhetta

      1 rkl maapähkinävoita tm. pähkinävoita

      Kuorrute:

      3 dl mansikoita (tuoreita tai sulaneita pakastemansikoita. käytä mahdollisuuksien mukaan aina luomua)

      2 dl cashew-pähkinöitä

      1 luomubanaani

      1 rkl ruusu-uutetta/ruusuvettä

      1 tl aitovaniljajauhetta tai yhden vaniljatangon siemenet

      1 sitruunan mehu

      2 rkl kotimaista hunajaa

      1/2 dl raakakaakaovoita

      4 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

      1. Pohja:

      Hienonna mantelit ja taatelit esimerkiksi blenderissä mahdollisimman tasaiseksi ja massaksi.  Lisää raakakaakaojauhe ja suola. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista ympyränmuotoinen alusta, jolloin kakku on myöhemmin helpompi siirtää. Painele noin puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi levyksi. Mikäli taikina tuntuu liian kuivalta, hienonna sekaan vielä yksi taateli tai hieman hunajaa. Taikinan tulee olla sen verran tahmaista, että saat muovailtua sitä, mutta ei liian löysää.

      2. Suklaatäyte ja suklaanapit

      Sulata raastettu kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi. Lisää sekaan raakakaakaojauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Kaada noin 1/3 suklaasta suklaa- tai jääpalamuotteihin, siten että suklaata tulee kulloiseenkin muottiin vain alle puolet tilavuudesta, jolloin saat matalia suklaanappeja. Laita muotti jähmettymään pakastimeen. Lisää loppuosaan suklaata tocotrienolsia ja pähkinävoita, jotta saat siitä paksumpaa suklaatahnaa. Levitä suklaatahna irtopohjavuoassa olevan pohjataikinan päälle. Laita kakkuvuoka pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

      Kun suklaa on kovettunut, painele sen pinnalle loppuosa murupohjan taikinasta.

      3. Mansikkatäyte

      Laita mansikat , banaani ja cashew-pähkinät blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Lisää sekaan ruusuvesi, vanilja, sitruunamehu ja hunaja ja sekoita. Sulata lämpimässä vesihauteessa raastettu kaakaovoi ja kookosöljy. Kaada sula rasvaseos blenderiin muiden ainesten sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ota kakkuvuoka pakastimesta. Kaada mansikkatäyte pohjataikinan päälle. Voit heilutella pohjaa hieman, jotta saat täytteen tasoittumaan. Laita koko komeus uudelleen pakastimeen reiluksi tunniksi.

      Kakun jähmetyttyä kokonaan, ota vuoka pakkasesta. Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Ota pakkasesta tekemäsi suklaanapit ja koristele niillä kakun pinta. Anna kakun sulaa hetki, mutta tarjoile se hieman kohmeisena, jolloin se on parhaimmillaan.

      Kakun täyteosan koostumus muistuttaa jukurttijäädykettä. Mansikka ja ruusu sopivat makujensa puolesta täydellisesti yhteen, ja banaanin maku kunnioittaa perinteisen täytekakun perinteitä.

      Murupohjan välissä oleva suklaatäyte antaa pohjalle hauskaa toffeemaista sitkeyttä, vaikka voi olla tosin hieman kova leikattava. Terävä kakkulapio tai veitsi tulee siis tarpeeseen. Suusta koostumus on kuitenkin ihana, joten tuota suklaatoffeekerrosta ei kannata skipata.

      Lime-suklaa-kakku (raaka, maidoton, gluteeniton, sokeriton)

      Pohja:

      2,5 dl Manteleita

      5 rkl Pähkinävoita (Itse käytin raakaa saksanpähkinävoita, muutkin käy)

      1 rkl hunajaa

      2 rkl Raakakaakaojauhetta

      Ripaus merisuolaa

      Kuorrute:

      2 isoa avokadoa

      2 luomubanaania

      ½ dl luomulimen mehua

      1 rkl raastettua luomulimen kuorta

      ½ tl aitovaniljajauhetta

      ½ dl kaakaovoita

      2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

      + halutessa hieman hunajaa lisämakeutukseksi

      (vuoka: halkaisijaltaan 17 cm)

      Aja mantelit blenderissä tai monitoimikoneessa muruksi. Lisää pähkinävoi ja hunaja ja jatka sekoittamista, kunnes seos on mahdollisimman tasaista massaa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja suola ja sekoita. Leikkaa irtokakkuvuoan pohjalle ympyränmallinen leivinpaperipala, jotta voit liikutella kakkua sen valmistuttua paremmin. Levitä pohjataikina kakkuvuoan pohjalle tasaisesti. ja valmista kuorrute.

      Puhdista ja kuivaa blenderi/monitoimikone. Lisää sinne kuoritut avokadot ja banaanit sekä kaikki muut ainekset, paitsi kaakaovoi ja kookosöljy. Aja seos tasaiseksi massaksi. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi ja kaada muun kuorruteseoksen sekaan. Sekoita huolellisesti. Kaada kuorrute kakkuvuokaan pohjataikinan päälle ja laita koko komeus pakkaseen jähmettymään noin tunniksi.

      Kakun jähmetyttyä ota se pakkasesta, aseta tarjoiluastialle ja anna sulaa hieman ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle raakakaakaojauhetta tai -rouhetta ja hieman raastettua limenkuoriraastetta. Tarjoile mieluusti mahdollisimman tuoreena, jolloin kakku on freeseimmän näköinen.

      VALKEA

      Valkea

      Pohja:

      2,5 dl manteleita

      1 banaani

      2 rkl Raakakaakaojauhetta

      suolaa

      Suklaatäyte:

      0,5 dl kaakaovoita

      1 rkl kookosöljyä

      2 rkl pähkinävoita

      2 rkl raakakaakaojauhetta

      1 rkl hunajaa

      Ripaus suolaa

      Kuorrutus:

      1 banaani

      Kookoslastuja

      Kookoskermavaahtoa

      Kookoskermavaahtoon:

      2 Purkkia kookosmaitoa (Jääkaapissa säilytettyinä!)

      ½ tl Aitovaniljajauhetta

      + halutessa 1 rkl hunajaa ja 1 rkl soijalesitiiniä

      1. Valmista kookoskermavaahto. Avaa kaksi jääkaapissa säilytettyä kookosmaitotölkkiä purkkien pohjasta ja valuta ulos nestemäinen kirkas aines. (Voit käyttää tuon nesteen myöhemmin vaikka smoothien seassa.) Lusikoi purkkeihin jäänyt paksu valkoinen tahna syvään astiaan. Vatkaa tehosekoittimella kookosmassaa, kunnes se alkaa notkistua ja muuttua kermavaahdon kaltaiseksi. Nostele sekoituksen aikana vatkainta, jotta seokseen pääsee ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa. Halutessasi voit lisätä kookoskerman sekaan hunajaa, aitovaniljajauhetta lisämakua antamaan. Voit lisätä myös soijalesitiiniä lisää kermaisuutta antamaan. Huomaa, että lisätessäsi muita aineksia voi kookoskerma löystyä vetisemmän tuntuiseksi. Saat kookoskermasta paksumpaa pitämällä sitä jääkaapissa noin tunnin ennen käyttöä. Kookoskerma kannattaa säilyttää muutenkin jääkaapissa sillä aikaa kun teet kakkupohjan.

      2. Tee pohjataikina. Hienonna mantelit ja aja banaanin kanssa tasaiseksi massaksi esimerkiksi blenderissä. Lisää raakakaakaojauhe ja suola ja sekoita.

      3. Valmista Suklaatäyte. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa ja lisää sekaan pähkinävoi, hunaja, kaakaojauhe ja suola. Sekoita.

      4. Kasaa kakku. Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyränmuotoinen pala helpottamaan kakun  siirtämistä. Kaada puolet pohjataikinasta vuoan pohjalle ja painele taikina tiiviisti ja tasaisesti pohjalle. Kaada puolet suklaatäytteestä tasaisesti pohjan päälle. Jätä loppuosa suklaaseoksesta lämpimään vesihauteeseen, jotta seos pysyy juoksevana. Laita kakkuvuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi tai kunnes suklaa on kovettunut. Ota vuoka pakastimesta ja painele suklaakerroksen päälle pohjataikinan loppuosa. Kaada loppuosa suklaatäytteestä tasaisesti pohjataikinan päälle ja laita kakkuvuoka uudelleen pakastimeen siksi aikaa, kunnes suklaa on kovettunut.

      5. Kuorruta kakku. Suklaan jähmetyttyä ota vuoka pakkasesta, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Anna kakun sulaa hetken. Viipaloi kakun pinnalle yksi banaani. Ota tekemäsi kookoskerma jääkaapista ja sekoita sitä hieman. Levitä kookoskerma kakun pinnalle. Lisää päälle vielä kookoslastuja ja tarjoile kakku.

      Kakku on oikeasti todella helppo tehdä. En ymmärrä miten sain tuon ohjeen näyttämään niin monivaiheiselta ja hankalalta. Lyhykäisyydessään ohjeen voisi tiivistää myös näin:

      Tee pohjataikina ja soseuta mantelit, banaani, kaakaojauhe ja suola tasaiseksi massaksi. Valmista sukklaakuorrute sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi ja lisäämällä loput ainekset. Levitä puolet pohjataikinasta vuokaan, kaada päälle puolet suklaaseoksesta ja anna jähmettyä hetki pakkasessa. Lisää sen jälkeen lopuosa pohjataikinasta ja sen päälle loput suklaaseoksesta. Anna taas jähmettyä pakkasessa. Viipaloi lopuksi päälle yksi banaani, kuorruta kakku kookoskermavaahdolla ja viimeistele kookoslastuilla. Tarjoile ja nauti.

      Nautinnollisia kakkuhetkiä!

       
  2. Hei Virpi, mulla on kriisi! En löydä sun Valkea -kakun ohjetta mistään, täällä uudessa blogissahan se on ollut?! Olin juuri kasannut tarvikkeet pöydälle, mutta sitten kun hain ohjetta niin ei löydy. Enkö nyt vain osaa etsiä oikeasta paikasta? 🙂

    1. Voi ei! Oon tosi pahoillani! Ohje löytyy nyt tuosta alta kommenttiboksista.

      Ota talteen!

      1. Kiitos paljon <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *