Hyvinvointini aakkoset – osa 1

Saralla oli vuoden alussa mukava postaus nimeltä Alkuvuoden aakkoset, jossa hän listasi teemoja, jotka ovat hänelle tärkeitä tänä alkaneena vuotena. Ajattelin hyödyntää tätä kivaa aakkoskonseptia ja listata asioita, jotka ovat itselleni oleellisia oman hyvinvointini kannalta.

 

Jaon aakkoseni kolmeen eri postaukseen, huomenna ja ylihuomenna tulee loput.

 

A
Aurinko. Nämä luonnon ilmaiset hyvinvointisäteet ovat elämän ja terveyden elinehto. Tein auringosta ja ruskettumisesta viime keväänä postauksen, joka herätti monenlaista mielipidettä. Kuten silloinkin kirjoitin: Aurinko on ystävä

 

B
Beauty. Kauneus. Asia, jonka haluaisin olevan aina läsnä ympärilläni, puheessani, teoissani ja ajatuksissani. Todellinen, aito Kauneus on lähes synonyymi Rakkaudelle. Visualistina myös asioiden, esineiden ja yksityiskohtien kauneus, sellaisena kuin minä sen koen, on itselleni tärkeää. Värien tasapaino, puhtaat ja elämän koskettamat muodot ja pinnat hoitavat sekä silmää että sisintä.

 

C
Chia-siemenet. Huikeasti omega-3:sta ja ravintokuituja sisältävät pikkuruiset mustat siemenet kuuluvat jokapäiväiseen ruokavaliooni, noin 10 minuuttia lionneena smoothien tai tuorepuuron seassa. Suosittelen Chian siemeniä kaikille, etenkin hidasvatsaisille.

 

D
D-vitamiini. Uskomattoman tärkeä terveystekijä ja hyvinvointivakuutus omalle tulevaisuudelle. Valitettavasti sisätyötä tekevät ja pimeillä periferioilla, kuten Suomessa asuvat kärsivät pahoista vajeista tämän vitamiinin osalta. Riittävä ja laadukas D-vitamiinilisä on siis ehdoton, ja oman kropan D-vitamiinipitoisuuksien mittauttaminen suositeltavaa. Vaikka asiasta on puhuttu onneksi mediassa enenemässä määrin, on tiedonpuute tällä saralla edelleen suuri – Viralliset D-vitamiinisuositukset ovat meillä aivan liian varovaiset, puheet yliannostuksista ovat pääsääntöisesti turhaa pelottelua ja useat myytävistä tuotteista imeytyvät kehnosti. Itse käytän lähes päivittäin laadukasta Now Foodsin 5000 IU -vahvuista (125 mikrogrammaa) D-vitamiinia, jota tilaan iHerbistä. Helsingistä Now Foodsin D-vitamiineja myy ainakin Natura Zone, mutta iHerbissä hinnat ovat huokeammat. Suuhun suihkutettavat D-vitamiinit ovat myös suositeltavia hyvän imeytyvyyden takia. Tutustu Dr. Mercolan hyvään D-vitamiinitietokantaan täällä.

 

E
Elämänjano. Yksi tärkeimmistä tekijöistä hyvinvointini ja onnellisuuteni kannalta on säilyttää sisälläni elämänjano, mikä pitää sisällään oppimisen ja kehittymisen tarpeen, uudesta kiinnostumisen ja eteenpäin menemisen. Elämänjano pysyy yllä tarjoamalla sille sopivat puitteet, eli tekemällä rohkeita valintoja, kuuntelemalla sydäntään ja luottamalla siihen että elämä kantaa.

 

F
Finn. Rakkaani, mies joka täydentää minut ja saa silmäni, suuni ja sydämeni hymyilemään.

 

G
Greens, eli lehtivihannekset. Näitä on saatava päivittäin ja reippaasti, muuten loppuu happi.

 

H
Henkisyys. Itselleni henkisyys on pääasiassa läheisyyttä itseen, omaan sisimpään, oman tietoisuuteni tason ja henkisen tilani tutkimista, itseni oivaltamista. Ihmisen luomilla uskonnoilla ja niiden hierarkioilla, säännöillä ja oppi- ja uskomusrakennelmilla ei ole liiemmin sijaa omassa henkisyydessäni.

 

H on myös Huumori. Itselleen ja maailmalle pitää osata nauraa. Yhtä suurta leikkiähän tämä kaikki on.

 

I
Intuitio. Tiedostamaton tiedetty tieto, korkein älyn muoto, ”kuudes aisti”, oivallus, välähdys jne. Kaikki elämäni päätökset, jotka olen tehnyt intuitiooni nojaten, ovat vieneet hyville teille. Kun pitää mielen tyynenä ja sydämen avoinna, pääsee intuitio ohjaamaan parhaiten – Sen viitoittamalla polulla tietää olevansa aina turvassa.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (11)
  1. kun avaan koneen, katson aina ensimmäisenä onko tänne tullut mitään uusia kirjoituksia. Juttusi saavat minut aina hymyilemään ja hyvälle mielelle, kiitos siitä! kuvissasi on tietty tunnelma ja mielestäni ihana pehmeys, siksipä kysynkin näinkin ”tärkeän” kysymyksen kuin miten saat kuvasi tuon mallisiksi ja värisiksi, käytätkö jotain tiettyä muokkausohjelmaa? 🙂

  2. Heippa Nelli ja Virpi!
    Pieni lisäys Virpin Nellille kirjoittamaan viestiin. Vilja-allerginen joutuu usein vielä keliakikkoakin tiukemmalle dietille, sillä hänen elimistönsä ei siedä viljan proteiineja, joita voi olla vehnätärkkellyksen muodossa jopa teollisesti valmistetuissa marjahilloissa. Tästä syystä vilja-allergikko ei usein voi syödä edes gluteenittomiksi merkittyä tuotteita, kuten joitain gluteenittomia leipävalmisteita. Tutki mitä, sinun pitää välttää ja kokeile kiellettyjen aineiden jättämistä pois ruokavaliostasi. Käänny myös lääkärisi puolleen ja pyydä keliakian, vilja-allergian ja maitoallergian testaamista. Onnea 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *