Ihan jäissä

Toivottavasti ette ole loman jälkeen ajautuneet mihinkään tappotahtiin esim. töittenne kanssa, vaan hyrisette hyvässä balanssissa. Jemmatkaapa kuitenkin tämä vinkki takataskuun, mikäli piinaavat paikat pääsevät syystä tai toisesta yllättämään. Tässä nimittäin hyinen neuvo teille, joilla on taipumusta viilettää heikkopäinä ja samalla ylikuumentaa kroppa ja mieli.

Itse en ole kiertynyt ylikierroksille kesäloman ja opintovapaan alkamisen jälkeen, mutta huomasin tuossa joskus kevään ryminöissä, että maksan, siis sen oman sisäelimen, viilentäminen on kätevä tapa viilentää myös ylikuumentunut nuppi.

Ota pakkasesta jäägeelipakkaus tai vaikka hernemaissipaprikapussi ja asetu mukavaan istuma-asentoon. Aseta jääpussi maksasi päälle, eli ylävatsan kohdalle oikealle puolelle kylkiluiden keski-/alaosan päälle. Pystyt paremmin rentoutumaan ja vapautat kätesi, mikäli sidot jääpussin esim. huivilla kiinni oikeaan kohtaan. Istu sopivalta tuntuva hetki silmät kiinni, hengittele ja anna rauhoittavan viileyden levitä maksaasi. Tee maksaviilennys aina hektisen päivän päätteeksi.

Toinen hyväksi toteamani viilennysvinkki on jääpussin asettaminen niskaan tai harteille, mikäli lihakset meinaavat jumittaa vaikka liiasta tietokoneen nakuttamisesta. Poistaa kivun ja jännityksen kivemmin kuin särkylääke! Olen myös kuullut, että jääpussin pitäminen niskassa tai yläselässä noin 20-30 minuutin ajan antaisi tehokiihdytyksen aineenvaihdunnalle ja auttaisi rasvan palamisessa.

Että tällaisiin jäisiin aatoksiin inspiroiduin tänä heleän harmaana, syksyltä tuoksuvana tiistaipäivänä. Jotenkin muuten aivan ihana tämä raikastuva uusi kausi…ah.

♥ Virpi

pst. anteeksi jos harhautin jädekuvalla ajatukset herkkuihin. en keksinyt mitään aiheeseen sopivaa, niin laitoin tuon kaunissävyisen jää-telökuvan. eka tavu ainakin rimmaa tekstin kanssa.
(kuva:unknown)

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (2)
  1. hei 😀 tämäkin juttu oli vinkkinä hyvä !! Olin jo unohtanut tuon Jää-asian ja sitten itse käytän tätä ihan suoraan päänpäälle kun on tehnyt ajatus-työtä ja haluaa viilennystä ! Kiitos ! ps. tuohon on pakko todeta: rasvansulattamiseen: parhaiten rasvan sulattaa rasva itse; rakkaat Öljyt !

  2. ihan parasta <3 ja vantaa on parhain 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *