Juotavat itseruskettavat – Drinkki 2

Päivetysasialla täällä taas päivää!

Postasin eilen ensimmäisen rusketusmehureseptin ja tänään olisi luvassa toinen ohje, samanmoiseen tarkoitukseen, eli kauniin ruson saamiseen iholle.

juice-for-skin-tan.jpg

Tämä kyseinen drinkki on kuulemani mukaan Brasilian neitojen, noiden kullattujen ihmisgasellien suosikkimehu ihon säväyttämisessä, sikäli mikäli kyseinen tieto toimisi lisäkimmokkeena juoman nauttimiseen.

juice-tanning-beetroot-carrot-1.jpg

Kullattujen gasellien mehu

500 g porkkanoita

2 punajuurta

2 appelsiinia

Mehusta kaikki ainekset mehukoneella ja nauti mehu jääpalojen kanssa. Voit myös blendata ainekset pienessä määrässä vettä tasaiseksi seokseksi ja siivilöidä kuitumassan harsokankaan läpi, jolloin saat sileää mehua.

juice-tanning-beetroot-carrot.jpg

Näillä eväillä. Pus pus.

♥ Virpi

Kommentit (14)
  1. Heippa! Nyt on hätä! Olisin halunnu tehdä sitä sun siemenleipää tänään vieraille ja eihän sitä reseptiä tosiaan nyt hetkeen löydy. Olisitko mitenkään voinu sitä postata tänne jonnekkin, pliis 🙂

    1. Voi, tämä on mennyt ohi silmien. Nyt taitaa olla jo liian myöhäistä reseptille, mutta tässä kuitenkin:

       

      Elämän mullistava leipä (By My New Roots) http://mynewroots.org/site/

      2, 5 dl auringonkukansiemeniä

      1 dl pellavansiemeniä

      1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)

      3, 5 dl kaurahiutaleita

      2 rkl chia-siemeniä

      3 rkl psylliumkuitujauhetta

      1 tl merisuolaa

      1 rkl hunajaa

      3 rkl kirnuvoita tai kookosöljyä

      3,5 dl vettä

      Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata voi (tai kookosöljy) ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula voi-hunaja seos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esimerkiksi pitkulaiseen silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin. Taikina on valmista, kun se pysyy itsestään kasassa vetäessäsi vuoan reunaa pois päin siitä.

      Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada sitten leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää.

      Huomio! Oma vuokani on kooltaan 26 x 10 cm, ja siihen meni tupla-annos aineksia. Paistoaika oli myös pidempi, ensimmäinen osa paistoajasta oli noin 30 minuuttia ja toinen noin 45 minuuttia.

       
  2. Moi, mikä on hyvä blenderi tai monitoimikone, jolla saa oikeesti ainekset muusiksi, myös pähkinät? 🙂

    1. Vitamix! 🙂 On varmasti muitakin hyviä, mutta tuo on todella hyvä, toki myös melkoisen hintava.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *