Karpaloa kun kirvelee

Nyt on mennyt tovi kovin naismaisissa teemoissa, mutta tässä vielä yksi meitä sulokkaita olentoja harmillisen helposti koskettava aihealue. 

 

Kyseessä on kiusankappale nimeltä virtsatietulehdus, vitsaus, joka piinaa useita naisia. Toisia tulehdukset kiusaavat useita kertoja vuodessa, jolloin heistä tulee monesti melkoisia antibioottiaddikteja. Antibiootit ovat toki tarpeen äkäisen tulehduksen iskiessä virtateihin, mutta ne voivat myös pahentaa tulehduskierrettä tuhoamalla elimistölle elintärkeitä hyviä bakteereja, jotka muun muassa kuuluvat myös terveen virtsatien kansoitukseen.

 

Karpalo on yksi erittäin tehokkaaksi todettu virtsateiden hoitaja, eli mikäli sinulla on taipumusta virtsatietulehduksiin tai tunnet aavistuksenomaisesti että tulehdusta voisi olla kehittymässä, kannattaa ehdottomasti kokeilla karpalotankkausta. Huomaa että valmiit karpalomehut voivat sisältää lisättyä valkaistua sokeria tai reilusti fruktoosia, eli hedelmäsokeria, mitkä eivät koskaan ole parhaita nautittavia tulehdustiloissa, sillä bakteerit käyttävät sokeria ravintonaan.

 

Sokeriton karpalomehu, luontaistuotekaupoista saatavat karpalovalmisteet tai mikä parasta, karpalot ihan sellaisenaan ovat sen sijaan suositeltavia. Lisäksi sokeroimattomien hapatettujen maitotuotteiden on todettu alentavan riskiä sairastua virtsatietulehduksiin. Hyvä probiootti- eli maitohappovalmiste kannattaa myös ottaa päivittäiseksi tavaksi.

 

Muista myös:
-Juo runsaasti vettä. Virtsan väristä voit päätellä oletko nesteyttänyt itseäsi tarpeeksi: Mikäli virtsasi on keltaista, juo reilusti lisää, mikäli se on kellertävän kirkasta, olet oikealla tiellä.

-Huolehdi hyvästä intiimihygieniasta, mutta älä ylipuhdista itseäsi. Tee alapääpesu lämpöisellä juoksevalla vedellä, vältä kylpyammeessa tai altaissa istuskelua ja saippuapesuja.

-Syö karpaloiden lisäksi paljon marjoja, kuten puolukoita ja mustikoita, joiden flavonoidien on todettu ehkäisevän virtsatietulehduksia.

-Kokeile C-vitamiinia. Reilun annostuksen, noin 1000 mg C-vitamiinivalmistetta päivässä on joissain tutkimuksissa todettu auttavan virtsatietulehduksissa, sillä C-vitamiini tekee virtsasta hapanta, mikä estää bakteerien kasvua.

-Kiinnitä huomiota myös henkiseen hyvinvointiisi: Onko elämässäsi jokin asia jota et voi niin sanotusti suodattaa tai sietää? Rassaako parisuhde? Virtsatietulehdukset voivat joidenkin teorioiden mukaan aktivoitua esimerkiksi totaalisesta kyllästymisestä parisuhteessa, kiukun tunteesta ja muiden syyttelystä.

-Älä ruoki pahispöpöjä- Vältä karkkeja ja muita sokeripommeja.

-Jos tulehdus on jo pahasti päällä, mene lääkäriin, jotta tulehdus ei leviä virtsarakkoon tai munuaisiin.

 

Tässä vielä yksi herkullinen karpalosmoothierepseti, joka voi olla avuksi. Piimä ja karpalo ovat molemmat kovin happamia aineksia, joten monet haluavat varmaan makeuttaa smoothieta hieman. Banaani ja taateli ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta niitäkin kannattaa lisätä maltillisesti, ettei fruktoosimäärä kipua korkeaksi.

 

Karpalo-suklaa-smoothie

1-2 desiä pakastekarpaloita
1 rkl raakakaakaojauhetta
Puolikas banaani
Vajaa puoli desiä hasselpähkinöitä
Loraus piimää

Blendaa ainekset smoothieksi ja nauti. 

 

Tsekkaa aiheesta lisää esim. täältä:
Dr Mercola, Diet help for urinary tract infections
Dr Mercola, Destroy Urinary Tract Infections Without Antibiotics or Cranberry Juice

  

♥ Virpi

Kommentit (13)
  1. Virtsatientulehdukset pilaa tosiaanki elämän. Itselläni oli munuaisissa asti jo kahdesti; sitten aloin ottamaan karpalotabletteja ja jossain välissä tajusin että mulla oli jonkinlaista vilja-allergiaa, ja aloin syömään gluteenittomasti. Sen jälkeen ei ole enää pahoja oireita ollu; jos oon jotaki epäilyttävää tuntenu nii oon ottanu karpalotabletin – en siis syö niitä säännöllisesti. Luin myös netistä joku aika sitten eräästä tutkimuksesta jossa oli todettu yhteys diagnosoimattoman keliakian ja virtsatientulehduksen välillä.
    Olen niin onnellinen että pääsin tulehduskierteestä eroon!

  2. Niin missä oli ne tutkimukset, jotka osoittavat että kannattaa vetää karpaloa ja c-vitamiinia…. joskus keho osaa hoitaa ihan ite tulehdustilat, joskus ei. korvatulehduskin voi parantua itsestään, ilman ihmeaineita.

    Ihan jees jos itestä tuntuu hyvältä, mutta kannattaa olla aika varovainen mitä pitää ”todistettuna” ja mitä suosittelee muille muka jotenki varmana. C-vitamiinikin on todettu lopulta aika tyhjän kanssa olevaksi, ja suurina annoksina jopa vaaralliseksi, vaikka sitä pitkään ensin pidettiinkin superaineena. Hedelmiä kannattaa vetää, koska niissä on ”jotakin” mikä on terveydelle edullista, mutta mitään superannoksia C:tä ei kannata pillereinä alkaa popsia.

    Mutta toisilla tuntuu olevan kaikenlaista remppaa vähän väliä, toisilla tuntuu olevan jotenkin jo syntymässä annettu parempi vastustuskyky vaikkei sen eteen juuri mitään tekisikään, vaikka elämäntavat on täysin surkeita eikä koskaan osta luomua. siitä tulee lähinnä ajatus, että ihan kaikkeen ei vaan voi ite aina vaikuttaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *